Veri Depolamanın Geleceği

Huawei tarafından düzenlenen ve dijital dönüşümün geleceğini keşfetmek üzere,


küresel fikir liderlerini, iş dünyasının önemli isimlerini, teknoloji sektörünün lider şirketlerini ve ekosistem iş ortaklarını bir araya getiren IDI Forum, 23-24 Mayıs tarihlerinde Almanya’nın Münih kentinde gerçekleştirilmişti. Bu yılki etkinliğin teması ise ‘Yeni Veri, Yeni Uygulamalar ve Yeni Esneklik’ olarak belirlenmişti.

“2023 Innovative Data Infrastructure Forum (IDI Day- Yenilikçi Veri Altyapısı Forumu)”, dijital altyapının geleceğini keşfetmek üzere, küresel endüstri uzmanlarını ve ortaklarını bir araya getirdi. Huawei etkinliği kapsamında; veri depolama endüstrisinin evrimine doğru yol alınırken, verinin değerini ortaya çıkarmak için gelişmekte olan uygulama ekosistemini anlamak, yapılandırılmamış veri yığınlarını verimli bir şekilde ele almak ve veri esnekliğini kapsamlı bir şekilde iyileştirmek gibi bir dizi farklı konuyu ele aldı.

Şirketin dijital dönüşümün geleceğini de ele aldığı küresel etkinliklerden biri olan IDI Day’de, dijital dönüşümün en önemli gerekliliklerinden biri olan Ar-Ge yatırımlarına vurgu yapıldı.Huawei, Ar-Ge ve inovasyonla tüm sektörlerin dijitalleşmesine katkı sağlamak için, çevreci ve akıllı bir bilişim altyapısı oluşturmaya devam ediyor.

Huawei’nin Dijital İstihdama Katkısı

Huawei’in Avrupa’da istihdama önemli oranda katkı sağladığının belirtildiği etkinlikte, Huawei, 2021 yılında Avrupa ekonomisine 12,3 milyar Avro katkı sağladı ve Avrupa’da 140.000’den fazla kişinin istihdam edilmesine yardımcı oldu. Avrupa, ileri görüşlü bakış açısıyla, çevreci ve dijital yaklaşımı temel bir strateji olarak görüyor. Sıfır karbon ve dijital dönüşüm için de Avrupa’nın önemli hedefleri söz konusu. Huawei’in vizyonu da Avrupa’nın bu stratejisiyle tamamen paralel. Huawei, bu ortaklıklar sayesinde, dijital dönüşümü sağlamak için eğitim, perakende ve lojistik gibi sektörlerindeki müşterilerine özel senaryolarla, yenilikçi ürün ve çözümler sunuyor.

Dijital Bir Gelecek

Huawei, bilişim hizmetlerinin temel ürünlerini üretme ve dijital altyapının önemli bileşenlerini yaratma vizyonuyla hareket ediyor. ‘Yeni Veri, Yeni Uygulamalar ve Yeni Esneklik’ Huawei müşterilerine yüksek performanslı, güvenilir ve çevreci bir veri depolama altyapısı sağlıyor. Huawei, çeşitli platformlarda verilerin depolanabilmesi, taşınabilmesi ve verimli bir şekilde kullanılabilmesinin yollarının tartışılmasını sağlıyor.

Gelişen Gereksinimler Karşılanıyor

Huawei Veri Depolama Sistemleri, müşterilerin ve iş ortaklarının gelişen gereksinimlerini karşılamak için geniş bir ürün ve çözüm yelpazesi sunuyor. Huawei, dijital dönüşüm derinleştikçe veri depolama sistemlerinin de önemli bir değişim geçireceğini vurguluyor. Bu değişim aynı zamanda önemli fırsatları da beraberinde getiriyor. İşletmelerin yüzde 56’sı yapay zeka uygulamalarını kullanırken, yüzde 96’sı ise sürekli değişen veri uygulamalarıyla başa çıkmak için bulutta uygulamaları geliştirmeyi planlıyor. Veriler ise her geçen gün katlanarak büyüyor. Yeni verilerin yüzde 80’i ise yapılandırılmamış içeriklerden oluşuyor. Bu verilerin yıllık bileşik büyüme oranı, yüzde 38 olarak açıklanıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Dijitalleşmenin Ekonomiye Etkisi