İş Yönetimine Yeni Bir Bakış; Odoo


CRM (Customer Relationship Management-Müşteri İlişkileri Yönetimi), ERP (Enterprise Resource Planning-Kurumsal Kaynak Planlama), elektronik ticaret (e-ticaret), faturalama, muhasebe, üretim, depo, proje yönetimi ve envanter yönetimi dahil olmak üzere 70‘ten fazla entegre (birleşik) iş uygulamasından oluşan; Belçika merkezli bir iş yönetimi yazılım araçları paketi olan Odoo, iş yönetimine farklı bir bakış açısı getiriyor.

Odoo, 9 Mayıs 2023 tarihinde Ankara Sheraton Otel’de düzenlediği tanıtım toplantısında Türk iş çevreleriyle buluştu. İleriye dönük olarak tüm uygulamaları kurumsal sürümde ücretsiz olarak kullanıma sunacağını duyuran Odoo, ilk temel yazılımını 2005 yılında açık kaynak olarak yayınladı. Kurumsal bir yazılım olarak, bulut platformunda barındırılan Odoo, 2013 yılından itibaren de yaygın olarak kullanılmaya başlandı. Odoo’nun genişletilebilir mimarisi, çok sayıda serbest çalışanın ve kuruluşun Odoo Uygulamaları veya Modülleri geliştirmesine ve bunları satışa veya ücretsiz olarak indirilmek üzere piyasaya sürmesine olanak tanıyor.

Satış, Hizmet, Pazarlama, e-Ticaret, Perakende, Faturalama, Stok, Barkod, Üretim, Satınalma, Dış Ticaret, Muhasebe, Finans, İnsan Kaynakları(İK) ve İK Bordro alanlarına ilişkin uygulamaları bulunan Odoo, hizmete sunduğu Elektronik Dönüşüm Modülleri sayesinde her müşterinin benzersiz olduğuna ve en iyisini hak ettiğine inanıyor. Hedefi, hergün müşterilerin her birine en doğru ve en kolay çözümü sağlamak.

2 bin 500’den fazla çalışanı, 3 bin 500’den fazla birlikte iş yaptığı partneri bulunan Odoo’nun, 8 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunuyor. İş yazılımının karmaşık olmadan karmaşık tüm ihtiyaçları karşılaması gerektiğini düşünen Odoo, her işletmede ve her kullanıcı için sorunsuzca çalışan, sezgisel, tam özellikli, sıkı bir şekilde entegre edilmiş, yükseltme için zahmetsiz olan, bir yazılım sağlamayı amaçlıyor.

Hem Küçük Hem De Büyük Şirketlere Uyuyor

Her iş ihtiyacını karşılayacak araçları şekillendiren bir takım kullanımı kolay iş uygulamalarını sağlamayı planlayan Odoo, milyonlarca hem büyük hem de küçük şirkete işletmelerini yürütmeleri ve büyütmeleri için uygulamaya kolay erişim sağlıyor.

Odoo’da, düzenli olarak güncellenen 30 ana uygulama geliştirildi. Ayrıca, çeşitli iş gereksinimlerini karşılamak için bin 500’den fazla aktif üyeden oluşan bir topluluğu bulunuyor ve 16 binden fazla uygulamaya katkı sağlıyor.

Odoo’yu Diğerlerinden Ayıran Fark

Kullanıcının sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlamak için geliştirilmiş kolay ve kullanıcı dostu olan Odoo, akıcılık ve tam entegrasyon özellikleri sayesinde en karmaşık firmaların bile ihtiyaçlarını karşılıyor. Odoo’nun esnekliği ile ihtiyaçlar arttıkça ve müşteri tabanı büyüdükçe, uygulamalar şirketlerin büyümesine paralel olarak eklenebiliyor.

Odoo, Açık Kaynak Topluluğu ile, gelişen müşteri ihtiyaçlarını karşılamak, yeni ve yenilikçi uygulamalar sağlamak için geniş bir geliştirici kitle tarafından aktif olarak sürekli geliştiriliyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları