2035’te Bankacılık: Üç Olası Gelecek Senaryosu

 Dünya analitik lideri SAS tarafından düzenlenen SAS Bankacılık Zirvesi’nde Bankacılığın Geleceği ve Bankacılık Sektörü’nün dijital yolculuğu konuşuldu. Bankacılık Zirvesi, “Bankacılıkta Dijital Ekosistem Yolculuğu” konseptiyle 25 Nisan 2023 tarihinde Raffles İstanbul Otel’de gerçekleştirildi. Zirvede bankacılık sektöründeki dijital dönüşümün boyutu, geliştirilen sürdürülebilir sistemler ve iş modelleri, sektördeki son trendler,  gelecek öngörüleri ele alındı. Zirvede, SAS’ın Economist Impact ile iş birliğinde hazırlanan “2035'te Bankacılık: Üç Olası Gelecek Senaryosu” raporu paylaşıldı. 

Bankacılık sektörü liderlerinin, teknoloji uzmanlarının bir araya geldiği zirvede sektördeki dijital dönüşümün boyutu, geliştirilen sürdürülebilir sistemler ve iş modelleri, sektördeki son trendler ve gelecek öngörülerine ışık tutuldu.

Zirvede sürekli değişen dijital dönüşüm döngüsünün etkin yönetimini sağlayan son dönem araçları ve yaklaşımları hakkında bilgiler aktarıldı. Veri analitiği ve yapay zeka gibi teknolojilerin bankacılık sektöründeki kullanımına da odaklanılan zirvede katılımcılar ayrıca müşteri deneyimlerinin iyileştirilmesi, iş modellerinin yeniden tasarlanması ve müşteri beklentilerinin karşılanması konularında fikir alışverişinde bulundu. 

Zirvede, bankaların değişen teknoloji trendleri, müşteri ihtiyaçları ve hassasiyetleri doğrultusunda çevresel faktörleri gözeten yeni iş modelleri geliştirerek sistemlerine entegre etmeleri gerektiğinin altı çizildi.

Bankacılık Sektörü Vizyonu

SAS Bankacılık Sektörü Vizyonu” sunumunda SAS’ın bankacılık ve finans sektörüne ilişkin planları ve gelecek vizyonu konuşuldu. Süreçlerin yalınlaşma, ölçekleme ve farklı iş birliktelikleri içinde kurgulanmaya başlandığını ve Türkiye’nin bu konuda öncü olmak istediğinin belirtildiği zirvede, analitik yeteneklerin yetiştirilmesinin kolay olmadığına dikkat çekildi.

e-Para Lisansları Mı Geliyor?

Bugünkü Bankacılık Sektörü’nde; Uzaktan Müşteri Olma Hizmeti, Açık Bankacılık, Dijital Banka Lisansları, e-Para Lisansları ve KOBİ’lerin Dijitalleştirilmesi gibi uluslararası çapta öncü uygulamaların hayata geçirildiğinin anlatıldığı zirvede, artan çeşitlilik ve rekabette ise müşterilerin ihtiyaçlarını en iyi anlayan ve bu beklentilere en hızlı ve doğru şekilde cevap veren kurumların öne geçtiği kaydedildi.

Zirvede, bankacılığın sadece kendi kanalları içinde sınırlı kalmadığı, platformların iç içe geçtiği, tüm oyuncuların kendi aralarında etkileşime ve iş birliğine girdiği dinamik bir dönemden geçildiği belirtildi. Ödeme sistemleri tarafında oyuncuların arttığının, bu konuda platform bankacılığı alanında yatırım imkanlarının doğduğunun anlatıldığı zirvede, dijital ekosistem işbirliklerine de değinildi. 

Küresel Bankacılık Sektörü Kökten Değişiyor

2035


te Bankacılık Sektörüne 3 Olası Senaryo: Dijitalleşme, İklim Krizi Ve Jeopolitik Belirsizlikler etrafında şekilleniyor.

SAS’ın Economist Impact ile iş birliğinde hazırladığı “2035'te Bankacılık: Üç Olası Gelecek Senaryosu” Raporu’na göre uzun yıllar süren dijital dönüşüm faaliyetlerinin ardından, küresel bankacılık sektörü kökten değişiyor. Bir zamanlar rakip olarak kabul edilen fintech ve büyük teknoloji şirketleri, finansal hizmetler sektörünün önde gelen oyuncuları olarak faaliyet gösteriyor. Geleneksel bankalar, bu koşullar altında hayatta kalmak için platform bankacılığı gibi farklı iş modellerini benimseyerek savunma stratejilerini artırıyor. Bankalar, müşterilerine hassas verileri koruma ve yenilikçi ürünler sunma konusunda güvenilebileceklerini kanıtlayarak itibarlarını iyileştirmeye odaklanıyor. 

Rapor bankaların hem insanlar hem de gezegen için sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunma misyonlarını nasıl geliştirebileceklerini de araştırıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları