Sürdürülebilirlik İçin Etik Ve Şeffaf Yaklaşım


Güvenli siber dünya, etik ve şeffaf yaklaşım, geleceğin teknolojisi, insanlara güç aşılamak ve daha güvenli gezegen Kaspersky Sürdürülebilirlik Raporu’nun 5 temel alanını oluşturuyor.

Siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketi Kaspersky’ın yayınladığı ilk “Sürdürülebilirlik Raporu”nda karbon ayak izini azaltmak, toplumu siber güvenliğin temel kuralları hakkında eğitmek için hayata geçirdiği proje ve girişimleri açıkladı.

Güvenli ve sürdürülebilir bir dijital dünya inşa etmek, çeyrek asırdır Kaspersky’ın ana hedefini oluşturuyor. Şirket aynı zamanda daha güvenli bir yarının daha sürdürülebilir olmasını sağlamak için sosyal açıdan önemli faaliyetleri sürekli olarak hayata geçirip uzun vadede olumlu bir değişim yaratmaya odaklanıyor.

Çevredeki Olumsuz Etkinin Azaltılması

Kaspersky, sektörün artan bir biçimde Elektronik Yazılım Dağıtımını (Electronic Software Distribution-ESD) benimseme eğilimini destekliyor. Şirket, buna bağlı olarak somut ürün üretimini yarıya indirdi ve çevre üzerindeki etkisi daha az olan dijital satışlara yöneldi. Ayrıca şirket, veri merkezlerinin enerji tasarrufuna önem veriyor ve ekipmanlarında yalnızca modern güç tüketim cihazları ve güç kaynağı teknolojileri kullanıyor. Kaspersky farklı iş birimlerinde çevre sorunlarına karşı daha sorumlu bir yaklaşım geliştirmeye odaklanan bir dizi şirket içi girişime de sahip. Bunlar arasında karbon ayak izini en aza indirmeye yardımcı olan eğitim faaliyetleri düzenlemek, pazarlama materyallerini daha sürdürülebilir olanlarla değiştirmek, çevre açısında daha etkin ofis altyapıları kurmak ve evsel işleme tabi olmayan atıkları ayrıştırmayı amaçlayan çalışanlara yönelik geri dönüşüm faaliyetleri yer alıyor.

Şirketin en değerli varlığının çalışanları olduğunun farkında olan Kaspersky, ekibinin gelişmesi için mümkün olan en iyi koşulları sağlamaya da odaklanıyor.

Kullanıcıların Güvenini Korumak

Ürünler, şirket içi iş süreçleri açısından maksimum şeffaflık sağlamak amacıyla dijital güvenliğin hayati bir unsurunu oluşturuyor. Kaspersky, kullanıcılarının yer aldığı her ülkede çalışan eğitimi ve veri işlemenin standartlaştırılmasını kapsayan, kullanıcı veri gizliliğine yönelik kapsamlı bir yaklaşım izliyor. Kaspersky, bu dönemde Küresel Şeffaflık Girişimi adı altında şeffaflık odağında ek çaba göstermeye devam etti ve raporlama sürecinde üç yeni şeffaflık merkezi daha açtı. Müşteriler bu merkezlerde şirketin kaynak kodlarını inceleyebiliyor.

Güvenli Yarınlar İçin

Kaspersky, uluslararası kolluk kuvvetleri ve hükümetler arası kuruluşlarla iş birliği yaparak siber suçlara karşı küresel mücadeleye sürekli olarak katkıda bulunuyor. Raporlama döneminde Kaspersky, dünyanın dört bir yanındaki paydaşlarıyla birlikte yaklaşık 30 ortak siber güvenlik etkinliğine katıldı ve tehdit istihbarat bilgilerini ve teknik uzmanlığını paylaşarak yüksek profilli siber suç çetelerinin çökertilmesine yardımcı oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları