Kağıtsız Kültürle Sürdürülebilir Bir Gelecek

 


İmza süreçlerini dijitale taşıyan Paperzero (Sıfır Kağıt), online ortamda belge imzalama, doğrulama ve arşivleme süreçlerini hızlı ve yasal geçerli şekilde sunuyor. Doğa dostu Paperzero ile kağıda ihtiyaç duyulmadan gerçekleştirilen bir işlem sadece 10 saniye sürüyor.

Türkiye’nin ilk elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı e-Güven’in geliştirdiği Paperzero, fiziksel imza toplama, imzalı belgeleri kurye ile gönderme ve fiziksel arşiv süreçlerini dijitalleştiriyor. Belgelerin tek bir platform üzerinden imzası veya onayı talep edilen taraflar ile paylaşılmasını, yasal geçerli şekilde e-imza veya mobil imza ile imzalanmasını ve onaylanıp saklanmasını sağlıyor. Çözüm, serbest çalışanlardan KOBİ’lere (Küçük ve Orta Boy İşletmeler), bireylerden yöneticilere herkesin ihtiyacını karşılayacak özellik ve paketleri barındırıyor. Paperzero, mobil cihazlar üzerinden de kolay, hızlı ve mobil imza ile yasal olarak imzalama olanağı sunuyor.

Paperzero ile sadece 7 ay içinde 54 ağacın kurtarılması ve 1,3 ton daha az karbon emisyonu salınması sağlandı.

Belge Kayıpları Engelleniyor

Bir belge için imzalarının toplanması ve alıcıya kargolanma süreçleri ortalama 142 dakika sürüyor. Paperzero ile dijitalleşen tüm bu süreçlerde bu süre 10 saniyeye kadar düşüyor. En önemli kaynaklarından olan zamandan ciddi oranda bir tasarruf ve verim sağlanıyor. Platform, kağıda ihtiyaç duyulmadan tüm imza süreçlerini dijitalde gerçekleştirilmesine olanak verip karbon ayak izini 5 bin kat azaltıyor. İş süreçlerini sürdürülebilir bir geleceğe taşıyan Paperzero ile çok sayıda kişiden kısa zamanda imza toplama, imza sırasının kimde olduğunu takip etme, veya alıcılara ulaşıp ulaşmaması gibi belirsizlikler de son buluyor. Belge kayıpları engellenirken sürecin dijital ortama taşınması ile arşivleme de dijitalleşiyor, hem arşivleme maliyetleri hem de bu sürecin getirdiği dezavantajlar geride kalıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları