ERP Yazılımı Pazar Büyüklüğü 59 Milyar Dolara Ulaştı


Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımı (Enterprise Resource Planning-ERP) pazar büyüklüğü 2023 yılında 59,48 milyar Dolar değerine ulaştı. ERP Pazarı’nın 2030’a kadar yıllık yüzde 11’lik bir büyüme oranıyla 123,41 milyar Dolar’a ulaşması bekleniyor.

Firma ihtiyaçlarına göre kolayca özelleştirilebilen ve hızlı bir şekilde uygulanabilen ERP yazılımının Türkiye’deki pazar payının da giderek büyüyeceği vurgulanıyor.

Research and Markets Araştırmaları’na göre kurumsal kaynak planlama yazılımı ERP’nin veri odaklı kararlara olan talebinin artması ve mobil ile bulut uygulamalarının benimsenmesi, pazarın büyümesini sağlayan temel faktörler olarak belirleniyor. ERP yazılımlarının sağladığı avantajların kurumlar tarafından fark edilmesiyle birlikte bu alanda oluşacak talebin artması da bekleniyor.

International Data Corporation’ın (IDC) Araştırması’na göre de Türkiye ERP Pazarı da 2022’de yüzde 5 büyüyerek 391,67 milyon Dolar değerine ulaştı. Firma ihtiyaçlarına göre kolayca özelleştirilebilen ve hızlı bir şekilde uygulanabilen ERP yazılımının Türkiye’deki pazar payının giderek büyüyeceği ifade ediliyor.

Kararları Etkiliyor 

ERP yazılımı, kararları etkiliyor, operasyonel süreçleri kolaylaştırıyor ve iş yükünü azaltıyor. Envanter yönetimi, günlük operasyonların izlenmesi, stok kontrolü, üretim ve satış gibi süreçlerin manuel takibi şirketler için büyük bir zaman ve para kaybı oluyor. Çok sayıdaki iş sürecini birbirine bağlayan ve bu süreçlerle ilgili veri akışını sağlayan ERP yazılımı sayesinde şirketler birçok avantaj elde ediyor. ERP sistemleri, bir şirketin işlem verilerinin tamamını pek çok kaynaktan toplayarak veri bütünlüğü sağlıyor. Bu sayede işletmeler, günlük, haftalık, aylık veya yıllık tüm iş faaliyetlerini sorunsuz bir şekilde yürütebilirken hem operasyonel süreçlerde insan kaynaklı hataların önüne geçiliyor hem de iş yükleri önemli ölçüde azalıyor. Tüm süreçler uçtan uca entegre (bileşik) bir şekilde daha iyi yönetildiğinden, ERP kullanan firmaların data (veri) analizi de daha etkin hale geliyor. Sağlıklı süreç yönetimleri, karar mekanizmalarını da etkiliyor.

Müşteri Siparişlerini Analiz Ediyor 

Uçtan uca iş akışı için en ideal çözümlerden bir tanesi olan ERP sisteminin, müşteri siparişlerinin durumunu detaylı bir şekilde analiz ederek istenilen bilgiye şirketlerin hızlı bir şekilde ulaşmasına olanak sağlıyor. ERP sistemi sayesinde üreticiler, üretim, tedarik, satış, hizmet, finans ve insan kaynakları süreçlerini iyileştirerek sektörel rekabet güçlerini koruyor ve artırıyor. İnovatif çözümlerin tamamında yarının dünyası hedeflenerek, tüm paydaşların işleri sürdürülebilir ve çevreci bir yaklaşımla kolaylaştırılıyor. 

Uzmanlar, ERP yazılımı alanındaki çalışmaların devam edeceğini söylerken,  gelecek yıllarda yeni yatırımların etkisi ve ihracat vizyonlarıyla birlikte yerli ERP teknolojileri ve yazılımlarının dünyada farklı sektörlere yönelik olarak da pazarlanabileceğini belirtiyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları