e-İmza Artık Hayatın Vazgeçilmezi

Elektronik imza (e-İmza) artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu. Kamu sektöründen özel sektöre, bankacılıktan elektronik ticarete (e-ticaret), kurum içi sözleşmelerden ihale süreçlerine kadar tüm işlemlerde kullanılıyor.

2022 yılı son çeyrek verilerine göre, e-imza sayısı 6,4 milyona, mobil imza sayısı ise 860 bine ulaştı. Toplamda 7,2 milyon elektronik sertifika oluşturuldu. 2022 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin Pazar Verileri Raporu yayımlandı. 2022 yılının üçüncü çeyreğine oranla e-imza sertifika sayısında yüzde 4,3 artış, mobil imza sertifika sayısında ise yüzde 3,2 yükseliş gerçekleşti. Toplam üretilen sertifika sayısı ise bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 4,2 arttı.

Kamudan Özele, Bireyden İşletmeye

2005 yılında e-İmza Kanunu’nun yürürlüğe girmesiyle başlayan e-dönüşüm süreciyle ıslak imzanın neden olduğu zaman kaybı ve kağıt kullanımıyla çevreye verilen zarar büyük ölçüde azaltıldı. Türkiye’nin ilk elektronik sertifika ve mobil imza hizmet sağlayıcısı e-GÜVEN, BTK verilerinin sağladığı tasarruf, kolaylık ve hız gibi avantajlarla her geçen gün daha fazla kişinin e-imza ve mobil imza kullandığını belirtiyor.

e-GÜVEN, bireylere ve kurumlara bilgi güvenliği ve elektronik imza konusunda dünya pazarında öncü çözümler sunuyor.  Kurumlara özel projeler geliştirmenin yanı sıra gelişen teknolojiye uygun kullanıcı dostu ürün ve hizmetler sağlıyor. Ekolojik ayak izini azaltıp WWF-Türkiye kriterlerine uyum sağlayan e-GÜVEN, “Yeşil Ofis” diploması almaya da  hak kazanmış.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları