Kripto Paracılar Siber Tehditleri Biliyor

 Türkiye’deki kripto para kullanıcılarının yarısından fazlası siber suçlardan etkileniyor. Dünya çapında bir siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketi olan Kaspersky’nin araştırma için Türkiye’de yaptığı ankete katılanların yüzde 41’inin kripto para kullanıcılarını ilgilendiren potansiyel siber tehditler hakkında bilgi sahibi olduğunu ortaya koydu. Ankete katılanların yüzde 9’unun ise konu hakkında hiç bilgisi olmadığı tespit edildi. Araştırmaya katılanların yüzde 59’u kripto para birimi suçlarından etkilendiğini ifade ederken, araştırma, kripto para sahiplerinin yüzde 40’ının da mevcut koruma sistemlerinin etkili olduğuna inanmadığını ortaya koydu. Katılımcıların 49’u ise kripto para birimi için mevcut koruma sistemlerinin etkili olduğuna inandıklarını söyledi.

Kripto Paranın Olumsuz Yanları

Sanal hırsızlık ve dolandırıcılık gibi siber tehditler, kripto para birimini kullanmanın en yaygın olumsuz yönleri arasında görülüyor. Katılımcılar, yüzde 25 ile yüzde 26 arasında sanal hırsızlık ve dolandırıcılık gibi siber tehditleri en önemli endişeleri olarak gösteriyor.


Hala emekleme aşamasında olan kripto endüstrisi, dolandırıcılar için birincil hedef olmaya devam ediyor. Bu anket, kripto para birimi sahiplerinin karşılaştığı potansiyel riskler hakkında artan farkındalık ve eğitim ihtiyacını vurguluyor. Dijital varlıkların benimsenmesi artmaya devam ederken, bireylerin kendilerini siber tehditlerden korumak için uygun önlemleri almaları çok önemli.

Tehditler Bölgeye Göre Değişiyor!

Güney Afrika ve Asya-Pasifik ülkelerindeki durumu da gözler önüne seren Kaspersky, Güney Afrika’da yüzde 23 ve Asya Pasifik’te ise yüzde 15 oranında sahte uygulamalar olduğunu  belirtiyor. Araştırmaa göre, Güney Afrika’da yüzde 16 ve Asya Pasifik’te yüzde 15 oranında kaygılar olduğunu  ortaya koyuluyor. 

Avrupa’da ise bu konuda önemli sorunun, yetişkinlere yönelik web sitelerindeki tarama geçmişini ifşa etmekle tehdit ettikleri haraç saldırılarının yüzde 13 oranında olduğu görülüyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları