Türkiye Yüzyılı İçin Bilişimin Tüm Olanakları Kullanılıyor


Türkiye Yüzyılı (Dijitalin Yüzyılı); Türkiye için çağı yakalayan ülkeden, çağa yön veren ülkeye giden yolculuğun adı olarak değerlendiriliyor. Bu yolculukta vatandaşların yalnızca hizmet almaları sağlanmıyor aynı zamanda da bu hizmetlerin kolay, hızlı ve ulaşılabilir olması için bilişimin tüm olanakları kullanılıyor. 

Tüm bakanlıkların sunduğu her hizmetin, yaş, bölge, şehir, cinsiyet fark etmeksizin tüm vatandaşlara eşit ve adil bir şekilde ulaştırılmasını sağlamak amacıyla dijital dönüşüm gerçekleştiriliyor. Dijital dönüşüm ile yalnızca yurtiçindeki vatandaşların değil, yurt dışında yaşayan vatandaşların da hizmetlerden yararlanmaları sağlanıyor. Bilgiye ulaşma hakkının kolaylaştığı ve demokratikleştiği Türkiye Yüzyılı, bu yönde adım atan diğer ülkelere de yol gösteriyor.

Küresel Dijital Devrim Ekonomisi

Küresel dijital devrim ekonomisinin de öncülüğünü yapan Türkiye, yerli ve milli kalkınma stratejileri doğrultusunda attığı adımlarla gücüne güç katmayı hedefliyor.

Türkiye, siyasi ve ekonomik bir güç olarak küresel düzeydeki yükselişini, ahenkli bir yönetim ve daha da geliştirilecek altyapıyla sürdürürken, hiçbir alanda duraklamaya veya gerilemeye fırsat vermeden, doğru hedefler, doğru kararlar, doğru adımlar aracılığıyla büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını tamamlamayı planlıyor.

Dijital teknolojiler alanında Dünya’nın en yaygın ve etkin Elektronik Devlet (e-Devlet) altyapısını kurmuş olan Türkiye, orta ve yüksek teknolojiye dayalı üretimini hızla geliştiren bir ülke konumuna gelmeyi düşünüyor.

Sosyal, ekonomik ve çevresel konularda önemli etkiler yaratan ve ortak geleceğimize sahip çıkacak her iş modeli Türkiye Yüzyılı yatırım planlamalarının öncelikleri olarak görülüyor.

Türkiye’nin Yüzyılı Nedir?

Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluşunun 100’üncü yılı olması nedeniyle 2023 yılı, yeni bir yüzyıla giriş olarak tanımlanıyor. Bu anlamda 2023’te nelerin hedeflendiği ve gerçekleştirileceği bu tanımlamanın içinde yer alıyor.  2023 yılı Türk Medeniyeti’nin Yükseliş Yılı olarak da görülüyor. Erişime açık olan ‘https://turkiyeyuzyili.com/tr Web Sitesi’nde Türkiye Yüzyılı’nın ne olduğu 16 maddede şöyle özetleniyor:

Huzurun Yüzyılı, Kalkınmanın Yüzyılı, Değerlerin Yüzyılı, Gücün Yüzyılı, Başarının Yüzyılı, Barışın Yüzyılı, Bilimin Yüzyılı, Haklının Yüzyılı, Verimliliğin Yüzyılı, İstikrarın Yüzyılı, Şefkatin Yüzyılı, İletişim Yüzyılı, Dijitalin Yüzyılı, Üretimin Yüzyılı, İstikbalin Yüzyılı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları