Makine Öğreniminde Uzman Eksiği Var

Yapay Zeka Yazılımları alanında müşterilerin makine öğrenimi girişimlerini uygularken karşılaştıkları başlıca zorluklar arasında uzmanlık eksikliği, maliyetler ve otomasyon eksikliği gösteriliyor.

Market araştırmaları şirketi  IDC (International Data Corporation) analitik, yapay zeka, yenilikçi yazılım ve hizmetler alanının lider şirketi SAS’ı Makine Öğrenimi Model Operasyonları Alanı’nda lider olarak belirledi. İlk kez hazırlanan 



IDC MarketScape;
 “Dünya Çapında Makine Öğrenimi Operasyon Platformları 2022 Çözüm Sağlayıcı Değerlendirmesi 
Raporu”nda SAS’ın yapay zeka, makine öğrenimi ve ileri analitik yetenekleri, en iyiler arasında değerlendiriliyor.

Raporda, kuruluşlar deneysel süreçlerden kullanıma daha fazla model taşırken, makine öğrenimi modellerini geliştirmek, onları işletmek ve işlevsel hale getirmek için ölçeklenebilir yollara ihtiyaç duydukları belirtiliyor. 

Makine Öğrenimi Model Operasyonları, kurumların makine öğreniminin zorluklarını yönetebilmesine yardımcı oluyor ve veri bilimcileri, veri mimarları, iş analistleri ve operasyon uzmanları arasındaki iş birliği ve iletişimi destekliyor.

Makine Öğrenimi Model Operasyonları, yazılımı ve süreçleri, veri bilimcileri, uygulama geliştiricileri ve operasyon mühendisleri arasındaki iş birliğini geliştirerek, uçtan uca model yaşam döngüsü yönetimini otomatikleştirerek ve model hızını artırarak müşterilerin bu zorlukların üstesinden gelmelerini sağlıyor.

SAS Model Manager, kurumda makine öğrenimi modellerinin üretilmesine yardımcı olabilecek çok çeşitli ilgili hizmetler ve ürünler sunuyor. Raporda, SAS’ın esnek dil ve model desteğinin yanı sıra, güçlü yönetişim ve üretim yeteneklerindeki gücüne de dikkat çekiliyor.

Veri Bilimciler Araştırması 

SAS’ın Makine Öğrenimi Model Operasyonları, içgörüleri saptama ile içgörüleri kullanma arasındaki boşluğu tamamlıyor.

Öte yandan,Veri Bilimciler üzerinde yapılan yakın tarihli bir araştırma, analitik sonuçlarının yüzde 40’ından fazlasının iş karar vericileri tarafından kullanılmadığını ortaya koydu. SAS, hızlı model dağıtımı ve güçlü model denetiminin sürdürülebilmesi adına bünyesinde SAS Model Manager’ı da içeren ve Microsoft Azure Market üzerinde yerini alan SAS Viya ile, en yeni analitik çözümlerini her zamankinden daha fazla kişiye ulaştırdı.  

SAS Viya güçlü veri yönetimini, güçlü makine öğrenimini ve geliştirilmiş modellerin uygulamaya alınmasını birleştiriyor ve “kullandığın kadar öde” sistemi sayesinde, tek bir tuşa basarak hemen kullanılabiliyor.


Yorumlar

  1. eğitim şart donanımlı insanlar yetiştirilmesi gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Donanım insanların önünü açarsalar olur

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları