Yurt Dışındaki Vatandaşlara e-Tebligat Kolaylığı

 


PTT AŞ ile Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdürlüğü arasında yurt dışında yaşayan vatandaşlara tebligatların elektronik ortamda ulaştırılması amacıyla protokol imzalandı.Adalet Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı tarafından çalışmalarına geçtiğimiz yıllarda başlanan ve yurt dışındaki vatandaşlara UETS (Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi) adresi verilmesini amaçlayan uygulama imzalanan protokolle hayata geçirildi.  

Hak Kaybının Önüne Geçilecek

Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi’nin yaygınlaştırılması ve elektronik tebligatın UETS çatısı altında tekilleştirilmesi amacıyla sağlanan iş birliği için imza töreni yapıldı.

İmzalanan iş birliği anlaşmasına göre; yurt dışında yaşayan vatandaşlar e-tebligat adresi alabilecek ve e-tebligat işlemlerinden yararlanarak hak kaybına uğramayacak.

Elektronik Tebligat Sistemi’yle; yurt dışında yaşayan vatandaşlara tebligatların ulaştırılması sırasında yaşanan sorunların en aza indirilmesi amaçlanıyor. 

PTT AŞ ve Adalet Bakanlığı iş birliğiyle geliştirilen, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi hizmeti sayesinde tebligatlar elektronik ortama aktarılarak, işlemlerin elektronik ortamda yapılmasıyla zaman, maliyet ve arşiv kazancı sağlanıyor.

UETS ile tebligatlar çok daha hızlı, güvenli ve etkin bir şekilde alıcısına ulaştırılırken,  UETS’nin daha da yaygınlaşması sağlanacak.

e-Tebligat Nedir?

Elektronik Tebligat (E-Tebligat), tebligatı yapan birim tarafından düzenlenen ve 213 sayılı Kanun hükümlerine göre tebliği gereken belgelerin, 456 ve 511 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğleri’nde yer alan açıklamalar doğrultusunda e-Tebligat Sistemi ile mükelleflerin elektronik adreslerine tebliğ edilmesi. Bu tebliğ fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı sonucu doğuruyor.

e-Tebligat Uygulaması 1 Nisan 2016 tarihinde başlatılırken, 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla da yaygınlaştırılmaya geçildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları