Dijitalleşen Mali Müşavirler Bürolarını Ceplerinde Taşıyor

İçinde bulunduğumuz dijital çağda, finansçılar, muhasebeciler ve mali müşavirler, dijital dönüşümlerini başlatarak, verimliliklerini ve üretkenliklerini artırıyorlar.

Ülkemizin mali süreçlerinde öncü rolü üstlenen Serbest Mali Müşavir ve Muhasebeciler (SMMM), çeşitli dijital platformlar üzerinden işlerini sürdürmeyi tercih ediyorlar. Bunlardan birisi de bulut teknolojisi ile geliştirilen web tabanlı ekoSMMM Programı. Mali müşavirler, Uyumsoft tarafından hazırlanan ekoSMMM Programı’nı, uçtan uca tüm iş süreçlerini ve ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, mobil olarak yanlarında (cep telefonlarında) taşıyorlar. Mali süreçlerin yükünü çeken mali müşavirlere ücretsiz olarak hizmet veren ekoSMMM, meslek mensuplarını hem lisans bedelleri ve bitmeyen versiyon değişimi gibi ekonomik yükten kurtarıyor, hem de mobil yapısı sayesinde mekan ve zamandan bağımsız her yerden iş yapabilmelerinin konforunu sağlıyor.

Mali müşavirlerin dijital muhasebe programı olan ekoSMMM’nin, Gelir İdaresi Başkanlığı, Noterler Birliği, e-SGK (Elektronik Sosyal Güvenlik Kurumu), İnteraktif Vergi Dairesi, İşkur gibi birçok kurum ile bağlantısı bulunuyor. 

Uyumsoft, ekoSMMM Programı’na mali müşavirlerden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda yeni özellikler eklemeye devam ediyor. 

ekoSMMM İle Neler Yapılabiliniyor? 

Serbest Mali Müşavir ve Muhasebeciler, ekoSMMM ile mükelleflerine ait beyanname durumunu tek ekranda hızlı ve kolay bir şekilde kontrol edebiliyorlar. Ayrıca mükelleflerinin, firma kartlarını daha önce göndermiş oldukları beyannamelerden saniyeler içinde oluşturabiliyor, bütün beyannamelerini toplu olarak tek ekrandan onaylayabiliyorlar. Mükelleflerine ait tüm beyanname ve tahakkuk bilgilerini e-mail ve WhatsApp yolu ile iletebiliyorlar. Mükelleflerine ait her türlü bilgiyi (data-veri), anında merkezi olarak ücretsiz olarak otomatik yedekleyebiliyorlar.

Mali müşavirler ekoSMMM’de sınırsız kullanıcı açabiliyor ve kullanıcılarına istedikleri yetkileri tanımlayabiliyorlar. Aynı ofiste, tek lisans üzerinden ekiplerinde yer alan birden fazla mali müşavirin Defter Beyan Sistemi’ne bağlanarak kesintisiz işlem yapabilmesini sağlıyorlar. Böylece mükelleflerini hızlı ve kolay bir şekilde takip edebiliyorlar. Ayrıca ilgili ekranlardan personellerine iş atayabiliyor (eksik sözleşme, fiş, personel evrakları gibi) ve takibini hızlı, kolay bir şekilde yapabiliyorlar. 

ekoSMMM’nin çoklu ekran yapısı sayesinde mali müşavirler bir mükellefine ait işlem yaparken, diğer mükelleflerinin bilgilerine ve raporlarına da ekran değiştirmeden hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabiliyorlarFiş ekranından çıkmadan hızlı ve kolay bir şekilde hesap bakiyelerini görüntüleyebiliyor (mizan, muavin, hesap özeti) ve raporlayabiliyorlar. ekoSMMM’nin tam entegrasyon (birleşik) özelliği sayesinde, mükelleflerinin fatura girişlerinden fiş oluşturup beyannameye hızlı ve kolay bir şekilde aktarabiliyorlar. Ayrıca, İnteraktif Vergi Dairesi’nden mükelleflerine ait tüm alış ve satış faturalarını, tek tuşla ekoSMMM’ye aktarıp muhasebeleştirebiliyorlar.ekoSMMM sayesinde mükelleflerinin personel kartlarını tek ekran üzerinden kolayca tanımlayabiliyor, personellerine ait çıkış oluşturma, ücret bilgisi değiştirme, kanun numarası değiştirme, banka bilgisi değiştirme işlemlerini tek ekranda toplu olarak yapabiliyorlar. Mükelleflerinin personellerine ait saatlik, aylık ve günlük bordro düzenleyebiliyorlar.

Ayrıca, farklı mali müşavir yazılımlarını kullanan mali müşavirler isterlerse kullanmakta oldukları yazılımdan ekoSMMM’ye, stok, cari, sabit kıymet, hesap planı bilgilerini kolaylıkla aktarabiliyorlar. 

e-malimüşavir.org Platformu

Mali müşavirlerin tüm muhasebe evraklarını tek ekrandan takip edebildiği bir başka dijital platform da mobil uygulaması bulunan ve bulut tabanlı olan e-malimüşavir.org platformu. Bu platform da fiziki fatura gönderimlerini dijitale taşıyor.

Pandemi döneminde iş temposu artan mali müşavirler çalışmalarını sistemli, hızlı ve temas olmadan yürütebilecekleri bir çözüm arayışına girdiler. Fatura toplamada temassız dönemi başlatan e-malimüşavir.org platformu sayesinde mali müşavirler, mükelleflerine ait defter, onay, belge ve bilgileri kargo, arşiv, iş gücü ve zaman tasarrufu sağlayarak dijital ortamda takip edebiliyorlar.

malimüşavir.org platformunu mali müşavirlerin yanı sıra yatırım şirketleri, kuluçka merkezleri, girişimciler ve teknopark yönetimleri de kullanabiliyorlar. Platform, fişlerin ve faturaların mobil uygulama üzerinden saniyeler içinde sisteme aktarılmasını sağlıyor. Muhasebe belgelerinin fotoğrafını çekerek platforma kolayca yükleme olanağı veriyor, gereksiz kağıt ve kartuş kullanımını önlüyor.

Tahsilat Sorun Olmaktan Çıktı

Serbest Muhasebeci  ve Mali Müşavirler (SMMM) için tahsilat sorun olmaktan çıktı artık. KOBİ ve küçük ölçekli işletmelere sunduğu yeni nesil ödeme çözümleri sunan Ödeme Kuruluşu Ödeal, bankacılık, ödeme sistemleri ve finansal teknoloji şirketlerine özel, yenilikçi ürünler ve hizmetler sunan Analistim IT ile yeni bir ekosistem yaratmak üzere bir işbirliğine gitti. İşbirliğiyle, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler ile mükelleflerine özel olarak geliştirilen SMMMPOS’u sunuluyor. SMMMPOS, SMMM’lerin hem kendilerinin hem de mükelleflerinin tahsilatlarını çok daha kolay yapabilmelerini sağlıyor.

Türkiye’deki tüm SMMM’ler ekosisteme dahil edilerek, tahsilatlar sırasında ortaya çıkan sorunlara çözüm üretilmesi  amaçlanıyor.

SMMMPOS ürünleri arasında, SMMM Yazar Kasa POS, SMMM Sade POS, SMMM Cepte POS ve yakında pazara sunulacak olan SMMM e-Fatura POS bulunuyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları