Depolama Sistemlerinin Yenilenmesi

Depolama donanımları, kuruluşların hızla değişen bir iş ortamında başarılı olmalarında kritik öneme sahip.

Kişisel cep telefonlarımızı ve dizüstü bilgisayarlarımızı düzenli olarak yenilemekten evdeki kablosuz bağlantımızı (Wireless Fidelity-WiFi) tekrar değerlendirmeye kadar, teknoloji yenilemeleri günlük hayatımızın önemli bir parçası oldu. Bir iş ortamında da durum çok farklı değil.

Donanımın özelliklerine ve türüne karar vermede ve bir kuruluşun veri merkezindeki depolama sistemlerinin yenilenmesi gerektiğinde karar vermede; karar vericiler, çoğu zaman değişime dirençle karşılaşabiliyor. Verinin artık yeni sermaye olmasıyla beraber; bir depolama sisteminin yenilemesinin başarısını etkileyebilecek birçok faktör bulunuyor.

Her kuruluşun üst yöneticilerini yakından ilgilendiren depolama yenilemesi için beş kritik ipucundan sözediliyor. Bu ipuçları şöyle sıralanıyor:

Mevcut Engelleri Belirleyin 

Son dönemde yapılan bir araştırma, karar vericilerin yüzde 83’ünün verileri ayrıştırma, analiz etme ve sonuçlara göre hareket etme konusunda; “Yüksek depolama maliyetleri, Optimize (gözden geçirme-uygun hale getirme) edilmemiş veri ambarı, eski Bilgi Teknolojileri (BT) altyapısı ve ihtiyaçlarını karşılamak için fazla sayıda manuel süreçler” gibi engellerle karşilaştıklarını ortaya koydu.  Dolayısıyla başlıca engellerinizi bilmek, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlara en uygun depolama platformunu belirlemenize ve tasarlamanıza yardımcı olacak.

 Mevcut Depolama Teknolojinizi En Üst Düzeye Çıkarın

Bilgi Teknolojileri Yöneticileri’nin dikkate alması gereken bir diğer önemli konu da mevcut donanımlarının optimize edilip edilmediği. Kuruluşların, mevcut depolama sistemlerini yıl boyunca en yüksek performans için optimize edilmiş ve yapılandırılmış hâlde tutmalarına yardımcı olmak için sürekli analiz sağlayabilecek bir altyapıdan, çözümlerden yararlanmaları gerekiyor. Sistemlerin en yüksek verimlilik sağlayacak şekilde kurulmaması sebebiyle boşta duran ve yeterince kullanılmayan bir depolama sistemi ile karşı karşıya kalıyoruz.

Doğru Yöntem Ve İş Modelini Belirleyin

Genel bulut ve şirket içi bulut bölgede geniş çapta kabul görürken bazı verilerin, oluşturulduğu ve tüketildiği yere yakın yerlerde tutulmasının daha iyi olabileceği öneriliyor. Bu hem uç hem de veri merkezi için geçerli bir durum. Depolama yöntemini değerlendirirken “güvenlik” de önemli bir etken. Verilere erişime izin verilirken ne kadar denetim gereklidir ve ne kadar risk alınabilir? Mutlaka belirlenmeli. Maliyet, uygun çözümü seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu. Hem geleneksel depolama ürünleri  hem de veri depolama hizmetleri sunan bir teknoloji sağlayıcısı belirlemenin yararlı olacağı belirtiliyor.

Verilerinizin İnovasyona Uygunluğundan Emin Olun

Forrester araştırmasına göre Orta Doğu’daki veri karar vericilerinin yüzde 70’i, analiz etmek ve kullanmak için verileri daha hızlı bir şekilde topluyor. Teknolojiyi yenilemek, veriye dayalı iş sonuçlarına ulaşmanın yalnızca ilk adımı. Yeni depolama çözümlerini devreye almak, iş yüklerinin ve verilerin ilk seferde doğru ve verimli şekilde kategorize edilmesi anlamına geliyor. Veri taşıma hizmetlerini kullanmak daha fazla denetim, güvenlik ve değer sağlıyor. Bu hizmetler, sorunsuz bir geçişi planlamak ve yürütmek için uzmanlardan yararlanılarak süreci basitleştirmenin ve hızlandırmanın en iyi yolu….

Güvenli Geri Dönüşüme Öncelik Verin 

BT karar vericilerinin yüzde 72’si, BT güvenliği ve risk gereksinimlerini karşıladıklarından emin olmak için dışarıdan yardım almaya ihtiyaç duyduklarını söylüyor. BT yöneticileri, herhangi bir altyapıyı yenilemek ve tekrar düzenlemek veya emekliye ayırmayı istediklerinde, güvenli ve tutarlı bir yönetim sağlayack bir teknoloji ortağı olmaları gerekiyor. Varlıkları verimli bir şekilde yönetmek oldukça önemli bir konu. Öncelik her zaman yeniden kullanım olmalı. Yeniden kullanım gibi bir seçenek olmadığında ise güvenli geri dönüşüm olmalı.

Her Adımda Destek Alın

Teknololji yenilemesi için atılacak adımlarda hata payının en aza indirilmesi için profesyoel destek alıması gerekiyor. Herhangi bir teknoloji yenilemesinin amacı, güvenliği sürdürmek, müşterilere ve iş gücüne karşı oluşabilecek ve iş operasyonlarında meydana gelebilecek kesintileri en aza indirmek ve gelecekteki iş ihtiyaçlarını karşılamak üzere gelişmek ve dönüşmek.

Dell Technologies Services, bir kuruluşun depolama varlıklarının planlanmasından kullanım dışına alınmasına kadarki süreçte en iyi uygulamaları sunmak için yenilik yapmaya devam ediyor. Depolama ihtiyaçları geliştikçe ve arttıkça, mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlara en uygun olanı sağlamak için depolama platformlarını yenilemek bir zorunluluk. Bu çok fazla planlama, test etme ve koordinasyon gerektiren önemli bir süreç. Aynı zamanda performansı artırmak, maliyetleri düşürmek ve platformun geleceğe hazır olmasını sağlamak için de büyük bir fırsat.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları