Yarının Üretim Anlayışı Bugünden Şekilleniyor


Otomasyon Sistemleri; otomotiv, gıda, paketleme, metal ve PVC (
Poli Vinil Clorür-Plastik Hammaddesi) işleme makineleri gibi çeşitli alanlarda Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarına destek sağlayan Japon Firması Mitsubishi Electric, dijitalleşme sürecinde yarının üretim anlayışını bugünden inşa etmeyi planlıyor.

Üretimde dijital dönüşüme öncülük eden Mitsubishi Electric, dünya genelinde de üreticilerin ileri otomasyon ekipmanları için tercihlerinden biri. Şirket, otomasyonun fabrikalardaki arz ve talep sürecindeki etkilerini de araştırıyor ve otomasyon ile kişiselleştirilmiş ve esnek üretim anlayışını bugünden inşa etmeyi planlıyor.  

Üretim Ve Ticaret Formu Değişiyor

Dijitalleşme, yapay zekâ ve otomasyon teknolojileri ile üretim ve ticaret formu adım adım değişirken, sanayi kuruluşlarının hızlı entegrasyon, üretkenlik, esneklik ve verimlilik elde edebilmesi ancak doğru bir dijital dönüşüm ile mümkün gözüküyor. Doğru ve etkin bir dijital dönüşümü ise dört ana başlık altında toplaniyor. İlk adımda yer alan sensörler (alıcılar), en spesifik (özel) verileri toplayarak üretimin kişiselleşmesi için ihtiyaç duyulan çıktıları veriyor. Akıllı sensörlerin elde ettiği veriyi en hızlı şekilde iletmek içinse ikinci adım olan endüstriyel haberleşme ağına ihtiyaç duyuluyor. Endüstriyel haberleşme protokollerinin ileteceği veriyi depolayacak olan bulut merkezleri de üçüncü adımı oluşturuyor. Son aşamada ise elde edilen verinin anlamlandırılması için analitik yeteneğe yatırım yapılması geliyor. Birbirine hizmet eden bu entegre (birleşik) süreç, yeni endüstri çağında yapay zekâ ile ürün-yaşam döngüsünü esnek hale getirmeyi sağlıyor.

Tarihi İpek Yolu Dijital Ticaret Yoluna Dönüştü 

Ticaret tarihinin İpek Yolu, dijital ticaret yoluna dönüşürken, bu hızı yakalayabilmek içinse fabrikaların otomasyon teknolojisine entegre edilmesi gerekiyor. Fabrikalar başta olmak üzere tedarik zincirinde dijital dönüşüm zorunlu hale gelirken, üretim hatları aşamasında benzer esnekliği gösterebilecek robotlar devreye giriyor. Yapay zekâ destekli robotlar, fabrikaların üretim refleksini ve kabiliyetini güçlendiriyor.

5G Teknolojileri Etkili Oluyor

Bir adım daha öteye geçmek isteyen firmalar ise 5G teknolojileri ile anlık olaylar karşısında kendi kendine inisiyatif alabilen, insan gibi fabrika içinde herhangi bir koruma bariyerinin arkasında olmadan serbestçe ve güvenle dolaşan, aynı zamanda üretimi yönlendiren robotlarla yeni bir üretim mekanizması kurulması hedefleniyor. Bu noktada bilişim teknolojileri alanında elde ettiği bilgileri kullanarak yenilikler ortaya koyacak, sektördeki değişimi sağlayacak gençlere büyük iş düşüyor.

Mitsubishi Electric; 100 Yıllık Deneyim

Güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler üretmek konusunda 100 yıllık deneyime sahip olan Mitsubishi Electric Corporation; bilgi işlem ve iletişim sistemleri, uzay geliştirme ve uydu iletişimleri, tüketici elektroniği cihazları, sanayi teknolojileri, enerji, nakliye ve inşaat makinelerinde kullanılan elektrikli ve elektronik donanımların üretimi, pazarlaması ve satışında bilinen bir dünya lideri. Mitsubishi Electric, “Change for the Better” (Daha İyisi İçin Değişim) ruhuyla toplumu teknolojileriyle zenginleştiriyor.

Mitsubishi Electric’in Türkiye’deki ana faaliyet alanları; klima sistemleri, endüstriyel otomasyon sistemleri, ileri robot teknolojileri, CNC mekatronik sistemler ile asansör ve yürüyen merdiven sistemlerinden oluşuyor. Potansiyeline ve gücüne inandığı Türkiye’yi önemli bir üretim üssü olarak konumlandıran Mitsubishi Electric, markanın Avrupa’daki ilk ev tipi klima fabrikası olma özelliğini taşıyan Manisa’daki dijital fabrikasında Türkiye ve Avrupa için yüksek enerji tasarruflu ve çevre dostu klimalar üretiyor. Türk sanayisinin fabrikaların dijital dönüşüm sürecine entegrasyonu için çalışan Mitsubishi Electric, otomasyon teknolojileri ile dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip Marmaray projesinde de dikkat çekiyor. Türkiye’de otomotiv ekipmanları, yarı iletken cihazlar, ulaştırma ve enerji sistemleri gibi pek çok farklı kulvarda da rol alan Mitsubishi Electric, kamu sistemleri alanındaki faaliyetleri kapsamında uçak ve uçuş güvenliğini artırmak amacıyla havalimanları için geliştirdiği radar teknolojisini Antalya Havalimanı’nda da uyguluyor. Uzay araştırma ve geliştirme sistemleri alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden Mitsubishi Electric, Türkiye’nin ve komşu ülkelerin iletişim ve yayıncılık altyapısına katkıda bulunan Türksat 4A ve 4B uydularının da üreticisi konumunda bulunuyor. 

Mitsubishi Electric Türkiye “Sanayi 4.0” olarak da adlandırılan yeni endüstri evresine e-F@ctory, yani dijital fabrika konseptiyle cevap veriyor. Kontrolörler, sürücü ürünleri, güç dağıtım ve kontrol ürünleri, elektrik deşarj makineleri, lazer işleme makineleri, bilgisayarlı sayısal kontrolörler ve endüstriyel robotlar dâhil olmak üzere çok çeşitli otomasyon ve işleme teknolojileri geliştiriyor. Mitsubishi Electric, fabrika sistemlerine kalite ve verimlilik sunarken, dünya çapındaki kapsamlı servis ağıyla müşterilerine doğrudan iletişim ve kapsamlı destek sağlıyor. 

Ayrıntılı bilgi için; www.MitsubishiElectric.com  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları