Sağlıklı İş-Yaşam Dengesi İçin Oyun!




Hem kariyerinde hem de ilişkilerinde başarılı olmanın arayışı içinde olan kişilerin günlük rutinini ele alan bir oyun hazırlandı. Bu interaktif mecra, sağlıklı bir iş-yaşam dengesini kurmanın yanı sıra, mobil siber güvenlik arayışına da odaklanıyor.

Dünya çapında bir siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketi olan Kaspersky tarafından hazırlanan video oyunu, insanların iş yerinde oynayabilecekleri şekilde tasarlandı. “[Dis]connected” adlı yeni oyun, işletmelerin geleneksel güvenlik bilinci eğitim programlarını tamamlamak için tasarlandı. Oyun, “güvenli davranış”ın faydalarını canlı bir şekilde gösteriyor ve çalışanların öğrendiklerini pekiştirmek için kullanılıyor. Oyunun, tüm eğitim ve medya projeleri için de uygun olduğu belirtiliyor.

 

Eğitim Çözümleri Sürekli Geliştiriliyor

Forrester’ın Now Tech Raporu’nda, 2021’deki “güvenlik bilinci eğitimi”nde lider olarak tanımlanan Kaspersky, eğitim çözümlerini sürekli olarak geliştirerek yeni güncel öğrenme teknikleri sunuyor. Bu nedenle eğitimi daha ilgi çekici hale getirmek ve çalışanların bilgi güvenliğine olan ilgisini artırmak için, yeni oyunu [Dis]connected’ı piyasaya sürdü.

Oyun teknolojik ilerlemeye rağmen insanların aşina olduğu bazı sorunlara dikkat çekiyor. Örneğin, oyundaki bir karakterin bir dizi işi aynı anda yapması ve bir dizi sorunu çözmesi gerekiyor. Oyun, oyuncunun projesini ne kadar başarılı bir şekilde gerçekleştirebildiğine ve çekici hale getirebildiğine göre yön değiştiriyor. Oyuncu özel hayatında bir denge kurarken, iş arkadaşlarıyla iyi ilişkilerini sürdürmeye devam etmeye ve üretken kalmaya çalışıyor.

Oyunda Birkaç Alternatif Son Var

Oyunda, oyuncunun aldığı kararlara bağlı olarak birkaç alternatif son var. Kullanıcılar, oyunun sonunda projeyle ne kadar başarılı bir şekilde başa çıktıklarının ve kişisel yaşamlarında neler olup bittiğinin bir özetinin yanı sıra güvenlik becerileri ve bilgilerinin bir değerlendirmesini alabiliyor.

Bir saatlik oyun, her oturum on dakikaya sığacak şekilde parça parça bir yaklaşımla sunuluyor. Bu, oyunu daha sindirilebilir hale getiriyor ve oyuncunun bilgiyi korumasına yardımcı oluyor. Oyun, çalışanların kazandıkları tüm siber güvenlik bilgilerini pekiştirmeye ve becerilerini pratikte uygulamaya motive ediyor. Oyun, şehir ve ülke çapındaki projelerde kullanıldığında, vatandaşlar arasında siber güvenlik bilincini geliştiriyor.

Modern Dünyanın Seçimleri Sunuluyor

Oyun, tamamen modern dünyanın seçimleri ve ikilemleriyle ilgili. Oyun, ek güvenlik riskleri oluştursalar bile en yeni teknolojileri avantajımız için kullanmalı mıyız? Yoksa güvenlik uğruna onlardan vazgeçip işimizde daha az etkili mi olmalıyız? Rahatlığa karşı güvenlik arasında bir denge bulmak mümkün mü? Sorularına cevap arıyor.

Oyun sırasında bu tür seçimler yapmak; oyuncuların yalnızca teknolojileri güvenli bir şekilde nasıl kullanacaklarını benimsemelerine yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda siber güvenliğin günlük rutinleriyle nasıl iç içe olduğunu ve aslında hayatlarını nasıl etkilediğini daha iyi anlamalarını sağlayacak.

Kurumsal Müşteriler Kullanabiliyor

[Dis]connected Oyunu’nu şu anda yalnızca kurumsal müşteriler kullanabiliyor. Oyun Android ve iOS akıllı telefonlarda çalışıyor. Oyunun ücretsiz demo sürümü App Store ve Google Play’de mevcut.

Kaspersky Devletleri Ve Tüketicileri Koruyor

Kaspersky, 1997 yılında kurulan dünya çapında bir siber güvenlik ve dijital gizlilik şirketi. Kaspersky’nin derin tehdit istihbaratı ve güvenlik uzmanlığı, dünya genelindeki işletmeleri, önemli altyapıları, devletleri ve tüketicileri korumak için planlanmış. Bu nedenle güvenlik çözümlerini ve hizmetlerini sürekli olarak dönüştürüyor. Şirketin kapsamlı güvenlik portföyü, gelişen dijital tehditlerle savaşmak için önde gelen uç nokta korumasını ve bir dizi özel güvenlik çözümünü içeriyor.

NOT: Konuya ilişkin YouTube Videosu'na da aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=JQo8xesgC-g

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları