Geleceğin Teknolojileri Gelişiyor

Yaklaşık olarak 130 yıl önce kurulan ve Türkiye’de de faaliyet gösteren Ericsson’ın vizyonunda sınırsız bağlantının yaşamları iyileştirdiği, çalışma şekillerini yeniden tanımladığı ve sürdürülebilir bir geleceğe öncülük ettiği bir dünya var….Firma, bu vizyonla hayal edilemez şeyleri mümkün kılan bağlantılar oluşturmayı amaçlıyor. Ericsson, gelecek 5 ila 10 yılda global (Dünya çapında küresel) endüstriyi şekillendirecek teknolojileri üretmek üzere hayata geçirdiği araştırma laboratuvarlarının 11’incisini Türkiye’de kurmuştu.  

Ericsson, mobil iletişimin tüm aşamalarında yer alıyor. Bilgi ve iletişim teknolojileri alanında donanım ve yazılım dahil olmak üzere çeşitli hizmetler sunan Ericsson,  bu doğrultuda, Türkiye’nin bilimsel ve teknolojik birikimine önemli katkılar sağlıyor.

Bu amaçla 2018 yılında İstanbul’da Ericsson Araştırma Laboratuvarı kurulurken, yenilikçi araştırma konularına odaklanan laboratuvar, ülkemizde 5’inci Nesil Mobil Teknoloji’nin (5G) tanıtımını hızlandırıyor. Laboratuvar, Türk araştırmacıların 6’ıncı Nesil Mobil Teknoloji’ler (6G) dahil olmak üzere geleceğin teknolojilerini tasarlamalarına ve dünya genelinde inovasyon projelerine katkıda bulunmalarına olanak tanıyor.

Ericsson Türkiye Araştırma Günü

Ericsson Araştırma Laboratuvarı, “Geleceğin Teknolojileri”ni geliştirmeye devam ediyor. Ericsson Türkiye; üst düzey kamu yöneticileri, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), iletişim servis sağlayıcıları ve akademik çevrelerin katkılarıyla “Ericsson Türkiye Araştırma Günü” etkinliğinin üçüncüsünü gerçekleştirdi.  Ericsson’ın araştırma ekosistem iş ortaklarını farklı bakış açılarını paylaşmak üzere bir araya getirdiği etkinlikte, 5G evrimi ve 6G teknolojilerindeki en son gelişmeler değerlendirildi.

Üst düzey kamu liderleri ve Ericsson yöneticilerinin açılış konuşmalarının ardından, Ericsson’ın küresel liderlerinin katıldığı iki panel ve çeşitli uluslararası konuşmalar yer aldı. Etkinlikte panellerin ve konuşmaların yanı sıra şebekeler, güvenlik ve endüstriyel uygulamalar alanındaki en son teknolojilerin ve yeniliklerin ayrıntılı bir şekilde ele alındığı üç oturum gerçekleştirildi.

6G Konseptleri ve Teknolojileri

Ericsson Türkiye Araştırma Günü etkinliğinde, yayınlanmış çalışmalar ve uluslararası iş birliklerine dayalı oturumlarda teknik sunumlar ve kavram kanıtı demoları dahil olmak üzere Türkiye’deki araştırma ekiplerinin yaptığı sayısız bilimsel katkı sergilendi. Bu kapsamda, 6G konseptleri ve teknolojilerini geliştirmek ve gelecekteki araştırma ve standardizasyon çalışmalarına rehberlik etmek amacıyla hayata geçirilen Hexa-X Projesi ekibinin çalışmaları da katılımcılarla paylaşıldı.

5G Teknolojileri İnovasyonu

Ericsson, 5G teknolojilerinde inovasyonun öncüsü olmakta kararlı. Bu doğrultuda, günümüz şebekelerini akıllı, sürdürülebilir ve bağlantılı bir dünyanın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tasarlamaya devam ediyor. 5G bağlantısı yalnızca dijital dönüşümün faydalarından tam anlamıyla yararlanılmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’deki kuruluşların örnek olarak tahmine dayalı analitik ve üç boyutlu modelleme gibi pek çok yetenekler elde etmelerine yardımcı oluyor ve en son teknolojilere erişmelerine olanak tanıyor. Teknolojik gelişmeler, dünyamızı her zamankinden daha hızlı dönüştürüyor. Yaratıcılık ve inovasyon, bilgi ve iletişim teknolojileri alanında kayda değer büyümeyi destekliyor. Bu nedenle, sektörün öncü şirketlerinden biri olarak Ericsson, önümüzdeki dönemde de inovasyona ve araştırmalara yatırım yapmaya devam edecek.

Dünyadaki 12 Ericsson Araştırma Merkezi

Ericsson Araştırma Laboratuvarı’nın Türkiye’deki de dahil Dünya genelinde 12 tane merkezi var. Laboratuvar, Ericsson’ın gelecek vizyonuna büyük bir katkıda bulunuyor. Bu sebeple Dünya genelinde çok önemli çalışmalara imza atan Laboratuvar, araştırmalar konusundaki heyecanını herkesle paylaşıyor. Bu yılki etkinlikte, 6G’yi mümkün kılacak teknolojiler sergilenirken, bu teknolojilerin, daha sürdürülebilir bir dünya için toplumları birbirine bağlayan, geleceğin akıllı ağ platformunu mümkün kılacağına inanılıyor.

Ericsson, önümüzdeki on yıllık dönemde Türkiye’de geleceğe yönelik şebekeler oluşturmaya ve mevcut şebekeleri yenilemeye devam ederken teknolojik ilerlemeyi hızlandıracak yeni fikirler ve yeni iş birliklerini hayata geçirmek için ekosistemde iş ortaklarını bir araya getirmeyi planlıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları