Çin’den Türkiye Bilişim Sektörüne Destek


Çin ve Türkiye ekonomi, ticaret ve finans alanlarında işbirliğini sürdürüyor. Dünyanın ve Çin’in en büyük bankası ICBC’nin (Çin Endüstri ve Ticaret Bankası) Türkiye iştiraki ICBC Turkey, İstanbul’daki teknolojinin buluşma noktası olan Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı ve Konferansı’nın ana sponsoru oldu. ICBC Turkey ile birlikte Çinli dev teknoloji firmalarının büyük ilgi gösterdiği Mobilefest’te, dijital teknoloji ekosistemi İstanbul Kongre Merkezi’nde bir araya gelerek, 5’inci Nesil (5G) mobil teknolojilerden, akıllı teknolojilere ve büyük veriye kadar birçok dijital teknoloji konuşuldu.

İkinci kez dijital teknoloji ekosistemini bir araya getiren Mobilefest, 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. Asya ve Avrupa (Avrasya) Bölgesi’nin en büyük teknoloji fuarı olması hedeflenen Mobilefest’te 5G, mobilite, yapay zeka ve akıllı teknolojiler başta olmak üzere hizmet ve altyapı sağlayıcıları bir araya geliyor, Teknoloji üreticilerini, yerli ve yabancı iş insanlarını ve sektör profesyonellerini yeni iş birliği imkanları ve gelir kaynakları oluşturmak amacıyla buluşturan Mobilefest, bu yıl (2021) Çin ve Türkiye arasında diplomatik ilişkilerin temelinin atılmasının 50’inci yıldönümüne tekabül ettirilmiş oldu.

Ekonomi, Ticaret Ve Finans İşbirliği

Daha önce Turkiye ve Çin’in devlet başkanlarının, iki ülkenin ekonomi, ticaret ve finans alanlarında birbirlerini desteklemeleri ve karşılıklı iş birliğini güçlendirmeleri gerektiğine dair bir mutabakata vardıkları dile getirilirken, bu bağlamda; altyapı, enerji, güvenlik ve sağlık alanlarında karşılıklı iş birliğine dayanan ve büyük etki yaratacak nitelikte ilerlemeler gerçekleştirildi. Bu işbirliğinin her iki ülkedeki işletmelere de fayda sağlamaya devam ettiği belirtiliyor.

 Avrupa İle Asya İlgi Odağında

Türkiye’deki ilk Çin bankası olan ICBC Turkey, yerel kalkınmayı hedefleyerek; komşu bölgelere açılma, Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlamayı ilgi odağında tutarak; Türkiye pazarında çalışmalarına devam ediyor. Çin-Türkiye ekonomi ve ticaret iş birliğinden doğan fırsatları yakalamayı ilk günden itibaren öncelikleyen ICBC Turkey, perakende bankacılığının yeni dijital transformasyon sürecinde, Türkiye pazarına uygun yeni iş modelleri ve ürünler sunmaya çalışıyor. ICBC Turkey, ‘yerel hareket etmek, çevre bölgelerini de kapsamak ve Avrasya’yı birleştirmek’ stratejilerini devam ettiriyor. Çin tarafından finanse edilen projelerde tercih edilen, en iyi yöntemleri kullanan ve istikrarlı operasyonları ile bilinen banka, Çin-Türkiye finans iş birliği için model olan kültürel birleşmenin tanınan ismi olmayı hedefliyor.

ICBC Grubu, FINTECH inovasyonlarında küresel bir lider olduğunu kanıtlarken, ICBC Turkey olarak bu yenilikleri Türkiye’ye getirip, yerel paydaşlarla iş birliği halinde Türk bankacılık sektörüne sunmak istiyor.

Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı

Mobilefest Dijital Teknolojiler Fuarı ve Kongresi, Türkiye’de bilişim sektörü pazarının gelişmesine yönelik adımlar atan ve tüm sektörler için önemli olan bir etkinlik olarak görülüyor. Etkinlik, 5G, mobilite, yapay zeka ve akıllı teknolojiler başta olmak üzere, hizmet ve altyapı sağlayıcılarını ve teknoloji üreticilerini yeni iş birliği imkanları ve gelir kaynakları oluşturmak amacıyla, yerli ve yabancı iş insanları ve sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.   

Ayrıntılı bilgi için www.mobilefest.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları