Sahtecilik Tarihe Karışıyor


Ürün çeçitliğinin çok oluşu yani ürün enflasyonu tüketici de olumsuz psikolojik etkilere yol açarken; optik çözümlerde dünya lideri ve yüksek teknoloji şirketi konumunda olan ams Osram sahteciliğe karşı ‘Güven Programı’ geliştirdi.  

“Ürün korsanlığının sahte ve orijinal ürünler arasındaki farkı tespit etmeyi oldukça zor bir hale getirdiği” düşüncesinden hareket eden Osram, sahte ürünlerin satışının hem tüketicinin can güvenliğini tehlikeye soktuğunu hem de markanın güvenilirliğini sekteye uğrattığını ifade ediyor. ams Osram, sahte ürün satışının önüne geçmek için web sitesi üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde ürün kontrolü yapılabilecek online araç geliştirdi.

Tüketici Maddi Manevi Zarara Uğruyor

Teknolojik ürünler, insanların ve toplumların yaşam kalitesini iyileştirmeyi hedefliyor. Ancak, bu ürünlerin sahte ve taklit ürün çıkması halinde ise tüketici hem maddi hem de manevi olarak zarara uğruyor. Osram tarafından sahte ürün satışının önüne geçmek için hayata geçirilen uygulama ile tüketicilerin aldığı ürünler sahte mi, taklit mi hızlı bir biçimde ortaya çıkarılıyor.

‘’Emin olmak için iki adım’’

Osram, sahte ürün satışının önüne geçmek için www.osram.com.tr web sitesindeki güven programı üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde ürün kontrolünde bulunuyor. ‘’Emin olmak için iki adım’’ sloganıyla hareket eden Osram, çevrimiçi olarak kolaylıkla satın alınan ürünlerin orijinal olup olmadığını kullanıcılara bildiriyor.  

Basit Bir İşlem İle Sonuca Varılıyor

Sistem, satın alınan ürünün üzerindeki 7 haneli kodun girilmesi ya da QR kodun okutulması ile işlemi başlatıyor. Etiket kodunun doğrulanması ile birlikte istenen verilerin kontrolu sağlanıyor. Alınan ürün ile Osram verilerinin uyuşması gerekiyor. Yapılan bu basit işlem ile birlikte ürünün orijinal olup olmadığı da rahatlıkla ortaya çıkıyor.

Işığı İşlemede Öncü

ams ve Osram şirketlerini aynı çatı altında birleştirerek optik çözümlerde dünya lideri olan Osram, ışık yayma alanında, ams ise ışığı algılama ve işleme konusunda öncü ve lider konumunda.

Işığa zeka, inovasyona tutku katarak insanların hayatlarını zenginleştiren Osram, “Algılamak Hayattır” felsefesiyle yoluna devam ediyor. Osram, 110 yılı aşkın birleşik geçmişe sahip DNA’sı ile hayal gücü, mühendislik bilgisi, sensör ve ışık teknolojilerinde küresel endüstriyel kapasite sağlama yeteneği ile tanımlanıyor. Portföylerini birbirini mükemmel bir şekilde tamamlayan nitelikte hazırlayan Osram, birlikte, tek bir kaynaktan eksiksiz optik sistemler sunuyor. Tüketici, otomotiv, sağlık ve endüstriyel sektörlerdeki müşterilerinin rekabet üstünlüğünü korumasını sağlayan Osram, heyecan verici yenilikler yaratıyor. Osram, böylece, çevre üzerindeki etkiyi azaltırken, sağlık, güvenlik ve konfor açısından yaşam kalitesini anlamlı bir şekilde artıran yenilikleri teşvik ediyor.

30 Bin Çalışanı Var 

Dünya çapındaki yaklaşık 30 bin  çalışanı bulunan Osram, yolculukları daha güvenli, tıbbi teşhisleri daha doğru ve günlük iletişimde daha zengin bir deneyim sunmak için algılama, aydınlatma ve görselleştirmede inovasyona odaklanıyor.

15 Binden Fazla Patent

Osram, çalışanları başvurulan ve uygulanan, 15 binden fazla patentte yansıtılan, çığır açan uygulamalar için teknoloji yaratıyor. Genel merkezi Avusturya Premstaetten/Graz’da ve eş genel merkezi Almanya Munih’te bulunan grup, 2020’de (pro-forma) 5 milyar ABD Doları’nın üzerinde birleşik gelir elde etti.

ams AG ise, SIX İsviçre Borsası’nda işlem gören bir şirket. OSRAM Licht AG de, Almanya’daki XETRA pazarında halka açık bir şirket olmaya devam ediyor.

ams, ams AG’nin tescilli ticari markası. Ayrıca ürünlerin ve hizmetlerin çoğu ams Group’un tescilli veya tescilli ticari markaları.

Daha fazla bilgi için https://ams-osram.com adresi ziyaret edilebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları