Uzaktan Çalışma Cazip Hale Geldi

Hayatın her alanında köklü değişikliklere yol açan Pandemi Dönemi’nde; zorunlu hale gelen evden çalışma ya da uzaktan çalışma modellerinin, pandemi koşullarının devam etmesi nedeniyle; 2022 yılında kalıcı hale gelebileceği belirtilerek; uzaktan çalışma oranının yüzde 42.5’e yükselebileceği ifade ediliyor.

Hibrit (melez; evden, işyerinden) çalışma modelinin yaygınlaşmasıyla birlikte sanal toplantı ve etkinliklere olan ilgi artarak devam ediyor. Yapılan araştırmalar uzaktan ve hibrit çalışma modellerinin pandemi sonrasında kalıcı olabileceğini ortaya koyuyor.

Uluslar arası Araştırma şirketi Deloitte’un Türkiye ayağının konuya ilişkin yayımladığı raporda “Pandemi sonrasında evden çalışma şirketinizde daha fazla uygulanmalı mı?” sorusuna evet cevabı verenlerin oranının yüzde 72.9 olduğu görülüyor.

Öte yandan, sanal gerçeklik teknolojileriyle iş dallarına uygun eğitim modülleri, iş güvenliği simülasyonları ve oyunlaştırma içerikleri sunan Modern Innova tarafından geliştirilen Backyard Workhub Uygulaması, iş hayatının geleneksel çalışma biçimlerinin dışında bir çözüm içeriyor. Uzaktan çalışma ile ofisten çalışmayı bambaşka 2 model olarak gören geleneksel bakış açısı yerine fiziksel mekan sınırlamalarından tamamen bağımsız bir çalışma biçimi yaratan Backyard Workhub, şirketlere teknolojinin etkisi ile birlikte işin doğasını değiştirme ve geliştirme konusunda; fiziksel mekan sınırlamalarından tamamen bağımsız bir çalışma çözümleri sunuyor. 

Strategy Analytics tarafından gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre dünya çapında uzaktan çalışan iş gücünün 2022’de kalıcı olarak yüzde 42.5’lere yükselmesi bekleniyor.

Kariyer sitesi Flexjobs tarafından yapılan ankette ise uzaktan çalışma modelinin, çalışanlar tarafından en çok aranan avantajlı bir durum olduğunu gösteriyor. Ankete katılan çalışanların  yüzde 81’i uzaktan çalışma veya hibrit çalışma sisteminin en çok tercih ettikleri çalışma modeli olduğunu belirtiyor. 

İş Dallarına Uygun Eğitim Modülleri

Araştırmalar, pandemiyle birlikte değişen çalışma modellerinin pandemi sonrasında da devam edeceğini öngörüyor. Özellikle hibrit çalışma modelinin kalıcı hale geleceği ortaya konulurken, bu çalışma sisteminin doğru bir altyapı ve tüm ihtiyaçlara cevap verebilen platformlar aracılığıyla gerçekleştirilme ihtiyacı da öne çıkıyor. 

Modern Innova’nın geliştirdiği Backyard Workhub, AR (Arttırılmış Gerçeklik- Augmented Reality


ve bilgisayar simülasyonu gerçekliği olarak da anlandırılan VR (Sanal Gerçeklik-Virtual Realityteknolojilerini sanal ve fiziksel mimari yapılandırmalar ile harmanlayarak çeşitli ölçeklerde fiziksel ofisleri küçülten, mimari yapıların yanına sanal yapılar ekleyerek şirketleri büyüten çözümler sunuyor.

Gerçek ve sanalın iç içe geçtiği kurgusal bir evren tasarımı olan Vemaker Platformu’na entegre olan Backyard Workhub,  farklı modellerdeki yapılandırmaları yoluyla sabit giderleri düşürerek şirketlere teknolojik bir çözüm sunuyor.

Backyard Workhub, VR/AR altyapısı ile uzaktan çalışma koşullarının şirket kültürü, yönetici ve çalışanlar üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Backyard Workhub ile ofis çalışanlarının fiziki olarak kendilerini şirketlerinde çalıştıklarını hissetmeleri hedefleniyor. Modern Innova, pandemi öncesinde de etkinliklere, seminerlere ve konferanslara destek veren Backyard Workhub Platformu ile pandemi ile birlikte günümüzün ihtiyacı olan uzaktan çalışma sistemlerine de cevap verebiliyor. Vemaker Platformu içerisinde yer alan ada içinde kiralanabilen sanal ofis alanları da bu şekilde ortaya çıkmış….

Modern Innova’nın birebir modellenmiş alanları üzerinde fiziki olarak yapılabilen tüm çalışmalar, aynı şekilde platform üzerinde de yapılabiliyor. Hatta çalışanlar dijital kayıt tutulabiliyor. Sanal ofis üzerinden çalışmayı deneyecek firmalara öncelikle mevcut ofislerini koruyup, ekip arkadaşlarının yüzde 50’sini platform üzerinden çalıştırmaları öneriliyor.

İkinci aşamada ise bir kaç aylık deneme süresinden sonra mevcut ofisleri de küçültebilecek mimari destek verilerek; şirketler istedikleri sayıda elemanı platform üzerinden çalıştırabilecekler.

Önümüzdeki dönemde tüm dünyadaki mevcut ofis çalışma sistemlerinin; gerek gider kalemlerindeki karlılık, gerekse de sürdürülebilirlik kapsamında bu sistemlere geçiş yapmak zorunda kalacağı öngörülüyor. 

Uygulamaya https://www.vemaker.com linkinden ulaşmak mümkün oluyor.

Dijital Sanatlar Ajansı

Modern Innova, 2011 yılında kurulmuş dijital sanatlar ajansı. Şirket, sanal gerçeklik teknolojisi ile iş dallarına uygun eğitim modülleri, iş güvenliği simülasyonları, hekim ve mümessil eğitimleriyle birlikte yaratıcı pazarlama yöntemleri ve oyunlaştırma içerikleri üretiyor. Şirket, ekipman kullanım eğitimi, işbaşı makine kullanım eğitimi, mobil uygulama, doktor eğitimi, sanal gerçeklikte iş güvenliği simülasyonu, sincap uçuşu empati uygulaması, kepçe kullanım eğitimi, okçuluk eğitimi, deprem simülasyonu gibi projeleri hayata geçirdi. Modern Innova tarafından hayata geçirilen Vemaker Uygulaması ise online etkinlikler düzenlenmesine, fuar ve eğitim organizasyonlarının yapılmasına olanak sağlıyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları