Dijital Mali Müşavirlik İş Yükünü Azaltıyor

Mali müşavirlik hizmetleri e-malimusavir.org ile dijitale taşındı. Mali müşavirlerin, büyük işletmelerin, girişimcilerin, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) ve yatırımcıların iş yükünü azaltan elektronik mali müşavir ( e-mali müşavir) platformu, kargo, ulaşım, zaman, iş gücü maliyetlerinde avantaj sağlıyor. Yenilikçi platform; muhasebeye ilişkin belgelerin web sitesi (internet sitesi) veya mobil uygulama kullanılarak ulaştırılmasına olanak tanıyor.

e-Mali Müşavir Platformu; dijitalde gerçekleşen temassız işlemlere de elverişli olması nedeniyle zamandan da tasarrufa yol açıyor. İşlemleri hızlandıran uygulama, arşiv ve kargo maliyetlerini de ortadan kaldırıyor. e-Mali Müşavir Platformu sayesinde gelir-gider ve banka hareketlerini kullandıkları muhasebe programına kolayca aktarabilen mali müşavirler, kaydını tutmak zorunda oldukları tüm banka hesap hareketlerini mükelleflerinden istemek ve bekleyerek zaman kaybetmek yerine e-mali müşavir platformundan anlık görüntüleyebiliyor. 

Platformu kullanan mali müşavirler, hizmet verdikleri firmaların taleplerini dijital ortamda takip ederek işlemlerini aksama yaşamadan, hızlı şekilde yürütebiliyor. Yaygın kullanılan sistemler ile entegre olarak çalışabilen platform sayesinde mali müşavirler toplu serbest meslek makbuzu düzenleyebiliyor. Aynı zamanda saniyeler içinde tüm mükelleflerinin cep telefonlarına toplu bilgilendirme mesajları gönderilerek işlemlere hız kazandırılıyor.

340 Firma Tercih Etti

Mali işlemleri otomatize eden platform sayesinde iş yükü büyük oranda azalırken; orta ve büyük ölçekli firmalara devlet destekleri danışmanlığı kapsamında hizmet sunan IFASTURK Mali Müşavirlik tarafından hazırlandı. Platform, muhasebeciler ile mükelleflerin bir araya gelmeden tüm muhasebe süreçlerini dijitalde yürütebilmelerine olanak veriyor. Masa üstünden giriş yapılarak, mobilde ise App Store veya Google Play’de bulunan uygulaması indirilerek kullanılabilen e-Mali Müşavir Platformu, 60 farklı yazılım şirketi tarafından test edilerek kullanıma sunuldu. Mali müşavirlerin mükelleflerine ait defter, onay, belge ve bilgilerini tek ekrandan takip edebildiği platform, şimdiden 340 firma tarafından kullanılıyor.

ABD Dijital Hizmet Vergisine Gözdikti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye’ye dijital hizmet vergisini kaldırma çağrısı yaptı.

Türkiye Ticaret Bakanı ile görüşen ABD ticaret temsilcisi tüm ülkelerin dijital hizmet vergisini kaldırması gerektiğini söyledi. Türk Maliyesi’nin, söz konusu vergi kaleminden 16 ayda 2,4 milyar Lira hasılat elde ettiği belirtiliyor.

ABD, Türkiye’nin de aralarında olduğu ülkelerin tek tek uyguladığı dijital hizmetler vergilerini kaldırmalarının Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ve G20 öncülüğünde çok uluslu bir anlaşmaya varılması için önemli olduğunu söyledi. ABD, dijital hizmet vergisinin ABD şirketlerine dönük ayrımcı bir uygulama olduğunu öne sürüyor.

OECD, 1 Temmuz 2021’de yaptığı açıklamada, aralarında ABD, Çin, Almanya, Fransa, İngiltere, Japonya ve Türkiye’nin de yer aldığı küresel Gayrisafi Yurt içi Hasıla’nın (GSYH) yüzde 90’ını temsil eden 130 ülkenin uluslararası vergi reformu konusunda anlaşma sağladığını açıklamıştı.

Anlaşmaya göre, çok uluslu şirketlerin faaliyet gösterdikleri ve kar elde ettikleri yerlerde en az yüzde 15 oranında kurumlar vergisi ödemeleri öngörülüyor. G20 liderlerinin de, 28-29 Ekim 2021 tarihlerinde Roma’da yapacakları toplantıda bu anlaşmaya son halini vermeye çalışacakları bildiriliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları