5G Radyasyonu Sağlığı Etkilemiyor


Test çalışmaları ülkemizde devam eden, bazı ülkelerde de yavaş yavaş uygulamaya geçirilmiş olan 5G mobil ağlardan ve telefonlardan yayılan radyasyonun insan sağlığını etkileme ihtimalinin çok düşük olduğu açıklandı.
Deloitte Global 2021 Teknoloji, Medya ve Telekomünikasyon Öngörüleri Raporu’nda yer alan bilgilere göre, 5G’nin insan sağlığını olumsuz yönde etkilediği yönündeki korkuların azaltılabilmesi adına 5G sistemine ilişkin bilgilendirmelerin şimdiden yapılması gerekiyor.   

Video Tabanlı Doktor Ziyaretleri

Uzaktan tıp uygulamaları (teletıp) için doktor ziyaretleri video yoluyla gerçekleşecek.

Covid-19’un, pek çok alanda olduğu gibi sağlık hizmetlerinde de dönüştürücü bir etkisi olurken, video tabanlı doktor ziyaretlerini de içerisinde bulunduran dünya çapında bir “teletıp” trendi hızla yayılmaya başladı. Video tabanlı doktor ziyaretlerinin önündeki yasal engeller de kaldırılırken, tüketicilerin, özellikle 65 yaşın üzerindekilerin, görüntülü arama uygulamalarını daha iyi anlamalarına ve bunlardan yararlanmalarına yardımcı oldu.

Philips, Yılda 2 Milyar İnsana Dokunuyor

Dünyanın lider sağlık teknolojileri ve inovesyon firması olan Royal Philipsin sağlık için 2025 yılına kadar 2 milyar insanın hayatına dkunacağı bildirildi. 1932 yılından bu yana sosyal sorumluluk bilinciyle dolu 130’uncu yılını kutlayan Philips, anlamlı ve sürdürülebilir yenilikler yaparak dünyayı daha sağlıklı hale getirmeyi planlıyor.

Sürekli Olarak Kendini Yeniliyor

Philips, 15 Mayıs 1891’de Hollanda’nın Eindhoven şehrinde kurulduğu günden bu yana zengin tarihi boyunca toplumdaki konumunu sağlamlaştıracak şekilde sürekli olarak kendini yeniliyor. Philips, Türkiye’de ise 90 yılı aşkın bir süredir faaliyetlerini sürdürüyor.

Royal Philips CEO’su Frans van Houten, “Philips’in kuruluşunun 130’uncu yıl dönümünün kutlanmasının, dünyanın dört bir yanında birçok insanın hayatını iyileştiren kesintisiz inovasyon yolculuğunun kutlanması anlamına geldiğini kaydediyor. İleriye dönük bakmalarının işleri sorumlu ve sürdürülebilir biçimde yürütmelerine yol açtığını belirten Houten, inovasyonu, iş birliklerini ve en yüksek standartları sürdürmeyi hedeflediklerini kaydediyor. Bugün uzmanlar ve toplumun tüm kesimleriyle birlikte çalıştıklarını anlatan Houten, günümüzdeki sağlık alanındaki sorunlara yenilikçi çözümler getirilmesine yardımcı olmaya devam edeceklerinin altını çiziyor.

Philips, küresel inovasyon gücünün sağlam temellerini oluşturan ve şu anda beş inovasyon merkezi ile birçok inovasyon ve üretim tesisine ev sahipliği de yapıyor.

Philips, şirketin büyümesini ve yaklaşık olarak 59 bin patent ve 31 bin ticari markayı içeren fikri mülkiyet haklarını desteklemek için Ar-Ge faaliyetlerine yılda 1,8 milyar Euro harcıyor.

Sağlık Teknolojisi Sektörü

Philips’in sağlık teknolojisi sektörüne girişi, 100 yıl önceye dayanıyor. İlk olarak tanısal görüntülemede X-ışını tüplerinin tamir edilmesi için ampul üretimi ile işe başlandı. Daha sonra X-ışını tüplerinin üretimi amacıyla geliştirilen becerilerin uygulandığı ve X-ışınlarına maruz kalmayı minimuma indirmek, görüntü kalitesini artırmak için tasarımlar hızlı bir şekilde yenilendi. Philips o günden bu yana ultrasondan, MRG ve CT sistemlerine kadar neredeyse tüm medikal görüntüleme uygulamalarına yenilikler getirdi.

Philips’in inovasyon yaklaşımı sağlıklı yaşam ve korunmadan, teşhis, tedavi ve evde bakıma kadar her alanda sağlık döngüsünden daha etkili sonuçlar elde etmeye odaklanıyor. Philips, insanların sağlıklı yaşam sürdürmeleri ve sağlık hizmeti sağlayıcıları için “daha az maliyet”, “daha efektif sonuçlar”, “hasta” ve “sağlık personeli deneyimini iyileştirmek” olarak belirlenen dörtlü hedefe ulaşmak ve bu yönde akıllı çözümler geliştirmek amacıyla cihazları, sistemleri, yazılımları, yapay zekayı ve gelişmiş analizleri bir araya getirmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.

SenseIQ ile Philips Sonicare Power Toothbrush 9900 Prestige Serisi gibi yapay zeka destekli kişisel sağlık inovasyonları ve SkinIQ teknolojisi ile gelişmiş Shaver 9000 Serisi, bireysel kullanıcıların kişisel davranış ve ihtiyaçlarına uyum sağlayan çözümler sunuyor. 

Philips, 2025 yılına kadar döngüsel ekonomi çözümlerinden elde ettiği gelirleri toplam satış miktarının yüzde 25’ine kadar çıkarmayı hedefliyor.

2030 yılına kadar yılda 2,5 milyar insanın hayatını iyileştirme planı olan Philips, dezavantajlı toplumlarda yaşayan 400 milyon insanın sağlık hizmetine erişimini artırma taahhüdünde bulunuyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları