‘Yazılım Kiralama’

Ekonomik durgunlukların ve sorunların yaşandığı son günlerde; şirketler çıkış aramak adına çeşitli yollara başvuruyor… Maliyetlerin veya harcamaların azaltılması için neler yapılabileceği gündeme alınıyor. Eskiden olduğu gibi şimdi de ‘Yazılım’ can simidi olarak görülüyor. Yazılım ihracına bel bağlayan ülkeler olduğu gibi kendi ulusal yazılımlarını kullanarak önemli maliyet azaltması sağlayan ülkeler de var. Teknolojide yeni trend ise; ‘Yazılım Kiralama’. İşletmeler, çeşitli yazılımların kullanımı için, Yazılım Kiralama Sözleşmesi’ imzalayarak yatırım maliyetlerini azaltılma yolunu tercih ediyor. Kısacası, kiralanabilen bir yazılım kullanmanız halinde ileriki yıllarda programınıza yapacağınız yatırımları ve maliyetleri düşünmenize gerek kalmıyor.

Maliyetleri azaltmada öne çıkan yöntemlerden biri de “Ticari Yazılım Kiralama”. İlk yatırım maliyetini minimuma indiren kiralama modeli sayesinde düzenli bakım giderlerinden muafiyet sağlanırken; yazılımın mevzuata uygun, en güncel sürüm ve versiyonunu ek bedel ödemeden kullanmak da mümkün oluyor...Yazılım servis şirketleri kiralama alternatiflerinin geçtiğimiz dönemden daha çok tercih edilmeye başlandığını belirtiyorlar. ‘Kiralama Modeliyle çözüm sağlayan yazılım şirketleri, kiralama modelinin yükselen bir trend haline geldiğini dile getiriyorlar. Kiralama yolunu seçen ve e-dönüşüm süreçlerini tamamlayan işletmeler genel giderlerini azaltarak, kısa sürede kazanmaya başlıyorlar.
Mikro Yazılım, bir yazılım servis şirketi olarak müşterilerine sürekli yaşayan ve gelişen çözümler sunmayı sürdürüyor. Son 1 yılda ürünlerine 1.000’in üzerinde yeni fonksiyon ekleyen şirket, ürün ekipleriyle sahada, mevcut ve potansiyel müşterilerinin yanında çalışıyor. Müşteri ihtiyaçlarını dinleyerek yazılımlarına yön veriyor.

İhtiyaç duyulan bir yazılımın lisanslama ve altyapı satın alma maliyetlerine girilmeden internet üzerinden kullanılabilmesine olanak sağlayan bir iş modeli olan ‘yazılım kiralama’ ile talep edilen hizmete daha düşük bir maliyetle ulaşmak mümkün…Kiralama sayesinde yazılımın mevzuata uygun, en güncel sürümünü ek bedel ödemeden kullanma avantajı yakalıyorsunuz. Kiralama modelini tercih eden işletmeler, düzenli bakım giderleri gibi ek maliyetlerden de muaf oluyor.
Mikro Yazılım’ın müşteri talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği bir çözüm olan ‘ticari yazılım kiralama’, ilk yatırım maliyetlerini düşürürken; yazılımların lisans giderlerini yıllara bölerek maliyet avantajı sağlıyor. Değişen mevzuatlar ve sektörel dinamikler şirketlerin kullandıkları yazılımları sürekli güncel tutmalarını gerektiriyor. Bu güncellemeler de ek bir maliyet yaratıyor. Kiralama modelinde yazılımın hep en güncel son sürümüne sahip olunduğu için bu maliyeti ödemek de gerekmiyor.

Esnaf, serbest meslek sahibi ve küçük işletmelere özel geliştirilen Mikro Run, kontrollü büyümek isteyen KOBİ'lere özel bir çözüm olan Mikro Jump, büyük işletmelerin verimliliğini ve karlılığını artıran Mikro Fly ve muhasebe süreçlerinin güvenle takip edilmesini sağlayan Mikro Müşavir’e kiralama yöntemiyle sahip olunabiliyor.

Dijital dönüşümünü tamamlamak isteyen bazı işletmeler, ilk yatırım maliyetinden dolayı kurumsal ve ticari yazılım almakta çekimser davranıyor. Yazılım kiralama modeli dünyada teknoloji trendleri arasında en önde yer alıyor. Her dört müşteriden üçü kiralama modelini tercih ediyor. 2 sene önce kullanıma sunulan kiralama modeliyle işletmelere önemli bir maliyet avantajı sunuluyor. Bu model ile işletmelere yazılım bedelini tek seferde ödemek yerine bu bedeli yıllara bölerek ödeme avantajı da sağlıyor. Yazılımın en güncel versiyonuna herhangi bir güncelleme maliyeti ödemeden sahip olma avantajı da sunuluyor.
Kiralama ile kurulum, donanım, lisanslama, yedekleme, güvenlik ve iletişim maliyetleri için herhangi bir ücret ödenmesine gerek kalmıyor. Kullanılan kaynak ve harcanılan süre kadar ücret ödenmesiyle ölçeklenebilir bir altyapı sistemi kurularak ve böylece kaynak israfı da önlenmiş oluyor. Kullanım hakları kiralanan yazılımın mülkiyet hakkı sözleşme sonunda sembolik bir tutar ödenerek devir alınabiliyor. Her türlü yenilik ve geliştirmelerden hızlı ve etkin bir biçimde faydalınabilmesi sağlanıyor.

Uzun Vadeli Yazılım Kiralama

Orta ve uzun vadeli bir finansman yöntemi olan ‘uzun vadeli yazılım kiralama’ ile tüm yazılım modüllerini satın almak yerine uzun vadeli kiralayarak, kaynaklarınızı daha verimli ve karlı kullanabiliyorsunuz.
Uzun vadeli yazılım kiralamadan hukuki olarak; uzun vadeli kiralama işlemi yapmaya yetkili her türlü anonim şirket, limited şirket, şahıs firmaları, her türlü ortaklıklar, serbest meslek sahipleri ve ticari işletmeler faydalanabiliyor.

Yazılım, finansal kiralama şirketi tarafından satın alınıyor ve aylık ödemeleri karşılığında uzun vadeli kiralayanın kullanımına bırakılıyor. Yazılım mülkiyeti sözleşme dönemi sonunda sembolik bir bedel üzerinden uzun vadeli kiralayana devrediliyor.
Yazılımı uzun vadeli kiralayan, aylık ödemelerinin tamamını değil, sadece vade farkına karşılık gelen kısmını gider kaydedebiliyor. Yazılımı uzun vadeli kiralayan yatırım, yazılımın kullanım hakkı üzerinden amortisman ayırıyor.

Kiralanabilir Ticari Programların Avantajları

İşletmenin yatırım maliyetlerini azaltmak için birçok yöntem denenebiliyor. Ticari programlarda kiralama modelini kullanmak da maliyetleri azaltmanın en iyi çözümlerinden birisi…
Ticari programları kiralama modeliyle alarak, bedeli yüksek yazılımların lisans giderlerini yıllara bölerek maliyet avantajı elde edilebiliniyor. Kiralama modeli ile programınızı kullanırken karşınıza çıkması çok muhtemel olan düzenli bakım giderlerinden de muaf oluyorsunuz. Değişen mevzuatlar ve gelişen sektörel dinamikler programınıza yeni güncellemeler yapma ihtiyacı doğurduğunda programınızın en son sürümüne hiçbir ek bedel ödemeden sahip olabiliyorsunuz. Kiralamanın avantajları şunlar:

-Yazılımınızın mevzuata uygun, en güncel sürüm ve versiyonunu ek bedel ödemeden kullanmak,
-İş süreçlerinizi en güncel iş yapış modelleriyle yönetmek,
-Daha etkin bir fayda ve maliyet hesabı (yıllık olarak ödenen bedel üzerinden şirketteki toplam kullanıcıya göre kişi başı ve aylık maliyet kolayca hesaplanabilir)
-Yazılım bedeline tek seferde katlanmak yerine yıllara bölerek ödeme kolaylığ,
-Üst versiyonlara ücretsiz olarak geçiş olanağı,
-Vergisel avantajlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları