e-İmza İş Maliyetlerini Azaltıyor

Uygulamaya geçirildiği günden bu yana 19 yıldır ülke ekonomisine katkı sağlayan elektronik imza (e-imza), ıslak imzalı iş maliyetlerini yüzde 75 azaltıyor.

Zamandan tasarruf ettiren, kağıda, tonere, evrak taramaya, kargoya veya arşivlemeye bütçe ayırmadan işlemlerini yasal geçerli e-imza ile gerçekleştiren şirketler, seyahat masraflarından da tasarruf ediyor. İstenilen zamanda ve istenilen mekanda kullanılabilmesi özelliğiyle e-imza, ıslak imzalı iş süreçlerine oranla yıllık maliyette tasarruf sağlarken, verimliliği yüzde 60 ila 75 oranında artırıyor.

Elektronik imza hizmet sağlayıcısı e-Güven, yenilikçi çözümleriyle dikkat çekerken, ayda ortalama 70 milyon sertifika doğrulaması yaparak; altyapı sağladığı mobil imza müşterilerine ayda 1 milyon mobil imzalama gerçekleştiriyor. Sektördeki mobil imza sertifikalarının tamamına yakınını üreten e-Güven, ıslak imzalı iş süreçlerini elektronik ortama taşıyarak kâğıt ve kargo maliyetlerinde yüzde 100’e yakın tasarruf sağlıyor. Şirket, doğaya dost e-imza çözümlerini kullanan müşterileriyle birlikte bir yılda yaklaşık 12 bin ağacın kesilmesini önlüyor ve 23 bin insanın yıllık oksijen ihtiyacını karşılıyor.

Yenilikçi Vizyonuyla Hareket Ediyor

Talep ve eğilimlere odaklanarak hayatı kolaylaştıran e-Güven, e-imza, mobil imza ve zaman damgasının kullanabileceği yeni platformlar oluşturuyor. Yenilikçi vizyonuyla uzaktan kimlik doğrulama servisi ve çipli kimlik ile e-imza veriyor. Şirket, kurumların güvenlik alanındaki ihtiyaçlarına da etkin çözümler sunabilen e-imza, mobil imza ve zaman damgasını destekleyen Paperzero, Yazılım Kütüphanesi, Zumizum KVK uygulamalarıyla ekonomiye katma değer sağlıyor. Ayrıca e-dönüşüm alanında eğitim ve danışmanlık hizmetleri veriyor.

Doğaya Dost Ve Sürdürülebilir Çözümler

e-İmza kulanım alanlarının artması gerektiğine dikkat çeken e-Güven, e-imza kullanım alanlarının ve verimliliğin artmasıyla hem şirketlerin hem de vatandaşların iş ve işlemlerini daha hızlı yapabileceklerine ve ülke ekonomisinin daha çok kazanabileceğine dikkat çekiyor. e-Güven, alanlarında uzman kadrosuyla doğaya dost ve sürdürülebilir çözümler tasarlayarak profesyonel iş hayatı, toplum ve dünya için katkı sağlamaya, bunu geliştirecek ve sürdürecek çalışmalar yapmaya devam ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları