Gazeteciler Cemiyeti’nden Online Eğitim

Gazeteciler Cemiyeti nitelikli gazeteciliğe katkı vermek amacıyla online eğitim platformu kurdu. Gazeteciler Cemiyeti (GC) Akademi adı verilen platform ile gc-tr.org adresinden 7 gün 24 saat ücretsiz eğitim olanağı sunuluyor.


Cemiyet, gazetecilik eğitimlerini başlatarak, uluslararası projeler aracılığıyla medya sektöründe yetkinliği arttırma hedefiyle yürüttüğü eğitici çalışmaları, Türkiye’nin en kapsamlı çevrimiçi mesleki eğitim platformuna dönüştürdü. Akademi, medya sektöründe görev alacak gençler ve mesleki tecrübesini güncel bilgilerle pekiştirmeyi hedefleyen herkes için kolay erişilebilir, güvenilir eğitim içeriklerini ücretsiz paylaşıma açtı.
 
Herkesin erişimine açık şekilde internet ortamında kapsamlı bir mesleki eğitim sunan platform, uluslararası destekli eğitim çalışmalarının yanı sıra Avrupa Birliği’nin (AB) finansmanıyla yürütülen Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi eğitimleriyle daha da geliştiriliyor.

Bu çerçevede, yeni çevrimiçi modüller için alanında uzman, deneyimli isimlerle video çekimleri ve ders materyalleri hazırlayan Cemiyet, eğitim içeriklerini zenginleştirmek üzere yeni eğitimler de planlanıyor. Cemiyet, Türkiye medya tarihinde geride bıraktığı 75 yıllık tarihsel bilgi birikimiyle mesleki eğitimi ve tecrübe aktarımını her zaman destekliyor. Cemiyet, bu anlayışla geçmişten bugüne Ankara’da bünyesinde veya diğer illerdeki meslek kuruluşlarıyla dayanışma içerisinde gerçekleştirdiği eğitim çalışmalarını artık farklı bir boyuta taşıyor. 
Türkiye’de gazetecilik alanında ilk ve en uzun soluklu meslek örgütü olma sorumluluğunu her zaman duyan Cemiyetin, bu sorumluluğunda ‘güzel bir gelecek ve demokratik bir toplum için eğitim’ kilit önem taşıyor. Gazetecilik mesleğinin ihtiyaçlarının teknolojik değişimler eşliğinde gün geçtikçe arttığını ve çeşitlendiğini gözlemleyen Cemiyet, medya sektörüne adım atmayı hedefleyen gençlere ya da sektörde var olma mücadelesi içinde olan çalışan gazetecilere bu ihtiyaçların karşılanmasında yardımcı olmak istiyor.

GC Akademi kapsamında gazetecilik mesleği ve medya alanıyla ilgili temel bilgilere, tarihe, hukuki çerçeveye ve tartışmalara yer verildiği gibi güncel teknolojik araçlar ile uygulamalara ilişkin eğitimler düzenlenecek. İnsan hakları odaklı habercilikte, sorunlara çözümler sunacak olan Cemiyet, gazetecilikte ve farklı alanlarda uzmanlaşabilmek açısından yol gösterici olmayı da umut ediyor. Cemiyet, Türkiye’nin çok sesli medya ortamına sahip olabilmesi için bir medya kuruluşunun nasıl bağımsız olarak ayakta kalabileceğine ilişkin de eğitimler veriyor. Bu kapsamda sektörde hangi yeniliklerle ayakta kalınabileceğine ve nasıl bir iş modeli kurulabileceğine ilişkin ip uçları sunuyor.

Veri Gazeteciliği Eğitimleri

GC Akademi platformunda, Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal medya araçlarını daha iyi kullanmayı anlatan eğitim içeriklerinin yanı sıra sıfırdan Podcast video yapımını öğreten dersler de bulunuyor. Veri gazeteciliğine ilişkin eğitimleri desteklemek üzere haberleri görselleştirmek üzere resim, grafik uygulamalarını kullanmayı öğreten eğitimler de aktarılıyor. Televizyon yayıncılığıyla ya da artık bugün evrildiği üzere mobil araçlarla görsel yayıncılık üzerine de bilgiler veriliyor.

Gazeteci Hakları Eğitimi
 
Platformda, gazetecilere kendi haklarını korumayı anlatan hukuki eğitimin yanı sıra halkın haber alma hakkı açısından nasıl etik kurallarla hareket edilmesi gerektiğini özetleyen eğitimler de sunuluyor. Bu teorik eğitimleri destekler şekilde medya sektöründe yer edinmiş deneyimli gazeteciler de bilgilerini ve yaşadıklarını aktarıyor.

GC Akademi hakkında tüm gelişmeler, Twitter’da @gc_akademi hesabından ve Facebook sayfasından duyuruluyor. GC Akademi nasıl kullanılır? Sorusunun cevabına ise kullanıcılar aşağıdaki YouTube adresinden ulaşabiliyor.  
https://www.youtube.com/watch?v=USx5RXeI8oE

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları