Devlet Destek ve Teşvikleri Tek Çatı Altında Toplandı


Devletin verdiği destek, teşvik ve hibeler, yatirimadestek.gov.tr adresinde toplandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı  Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kalkınma Ajansları Yatırım Destek Ofisleri işbirliğiyle hazırlanan internet adresi, devletin verdiği destek, teşvik ve hibeleri bir (tek) çatı altında sunuyor.

Web sitesi ile yatırım yapmak, fikrini ticarileştirmek isteyenlerin işi artık daha kolaylaşırken, yatırıma ilişkin tüm süreçler ayrıntılarıyla sitede yer alıyor. Web sitesinin ana sayfasında yer alan arama motoru hızlı ve güvenilir sonuçlar verecek şekilde hizmet sunuyor. Destek ilanlarının özet veya detaylı bilgilerine anında erişim sağlayan site, gelişmiş arama algoritmasıyla daha da detaylı aramalar yapılabilmesini sağlıyor. Sitede bulunan “Teşvik Robotu” ile yatırım yapılması düşünülen şehir ve sektörle ilgili ayrıntılara ulaşılabiliyor. Yatırım teşvikinin getirisini tahmini olarak paylaşan sitede, “Yatırımcı Sözlüğü” ile destekler ya da yatırımla ilgili teknik terimlerin anlamı öğrenilebiliyor.

Sitenin “Yatırım Fırsatları” bölümünde yerel, ulusal ve küresel fırsatlara yönelik hazırlanmış ön fizibilite çalışmaları da bulunuyor. Örnek yatırım konularıyla ilgili özet bilgilere ulaşılabilen sitede, yatırım maliyetleri ve geri dönüş süresiyle ilgili detaylı bilgiler de edinilebiliyor.

Yatırım Uzmanları Soruları Cevaplıyor

Sitede yer alan “Soru-Cevap” sayfasında, kalkınma ajanslarının 81 ilde görev yapan yatırım destek ofisi uzmanlarına anında ulaşılabiliyor. Böylece yatırım süreçleri, yatırımı hayata geçirmek için verilecek devlet destekleri ve yatırım boyunca ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetine kolayca erişim sağlanabiliyor.

“yatirimadestek.gov.tr” adresine kayıt yaptıran kullanıcılar, devlet destekleriyle ilgili tüm gelişmelerden anında haberdar olabiliyor.

Pandemiden Etkilenen KOBİ’lere Hızlı Destek Programı

Öte yandan, pandemiden etkilenen mikro ve küçük işletmelere (KOBİ) Hızlı Destek Programı 5 Mayıs 2021 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 21 Mayıs 2021 olarak duyuruldu. Covid-19 salgını sebebiyle gelir kaybına uğramış veya nakit akışı bozulmuş ama istihdamını koruyan imalat sektöründe faaliyet gösteren mikro ve küçük ölçekli işletmelere 30 bin TL ve 75 bin TL destek verilecek. Başvurular, https://turkiye.gov.tr (e-Türkiye) web adresi üzerinden de yapılabilecek. Başvurular, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Küçük ve Orta Sanayiyi Geliştirme Başkanlığı (KOSGEB) aracılığıyla değerlendirilecek.

KOSGEB Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı 2021 yılı çağrısı da ilan edildi. KOSGEB, imalat sanayii sektörlerinde Ar-Ge ve yenilik kapasitesini geliştirmek amacıyla proje teklif çağrısına çıktı. Çağrı için son başvuru tarihi 18 Mayıs 2021 olarak belirlendi.

Bazı Destek ve Teşvikler

“yatirimadestek.gov.tr” adresinde yer alan destek, teşvik ve hibelerden bazıları şunlar:

-KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı 2021 Yılı Çağrıları ilan edildi.

-KOSGEB, imalat sanayii sektörlerinde dijitalleşmenin geliştirilmesi amacıyla KOBİGEL - KOBİ Gelişim Destek Programı 2021-1 ve 2021-2.

- Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Engellilere Yönelik 2021/2 Hibe Desteği Başvuruları başladı. İŞKUR, engelli bireylere kendi işlerini kurmaları için 65.000 TL’ye kadar hibe desteği veriyor.

-Derneklere Proje Desteği 2021 Yılı Başvuruları başladı. Sanayi Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, kamu ile olan ilişkilerinin artırılması için proje desteği sağlıyor.

-Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı Öncelikli Ürün Listesi 2021 yılı değişikliği ilan edildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı.

-2021 Yılı Verimlilik Artırıcı Proje (VAP) başvuruları sadece elektronik ortamda Enerji Verimliliği Destek Yönetim Sistemi (EVDES) üzerinden alınacak. Başvurular, 31 Aralık 2021 tarihine kadar açık olacak.

-TÜBİTAK 1702 ve 1707 Programlarına Yönelik 2021 Yılı Çağrıları açıldı. Üniversitelerde, araştırma kurumlarında ve teknoloji geliştirme bölgelerinde geliştirilen patentli teknolojilerin sanayiye aktarılmasını sağlamak için...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları