Turkcell Veri Merkezlerine Odaklandı


Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı ve garanti altına alınmalı” ilkesiyle hareket eden Turkcell, veri merkezi yatırımlarına odaklandığını duyurdu. Ankara Temelli’de bulunan Türkiye’nin en büyük veri merkezinin Turkcell’e ait olduğu açıklandı. Devletten sonra en büyük ‘kişisel veri’yi barındıran ve 2 milyar lira veri merkezi yatırımı gerçekleştiren firma, 2020 yılında da Çorlu’da yeni bir veri merkezi açacak.

Bozok Siber Tehdit İstihbarat Servisi'ni 15 Ekim 2019 tarihinde daha yeni hizmete açan Turkcell, bulutunda her türlü veri güvenliği tedbirlerini ciddi olarak alıyor. Siber güvenliği sadece kurumsal hizmet değil, milli mesele olarak gören Turkcell, buna ilişkin insan kaynağını arttırmak için üniversitelerde "Siber Kamp Programı"nı başlattı. Turkcell, yeni nesil teknolojilere yönelik yatırım ve çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda bir endüstri teknolojisi olarak nitelendirilen 5G’nin (5’inci nesil mobil teknoloji) yanı sıra yapay zeka, robotik teknolojiler, endüstri 4.0, nesnelerin interneti (IoT), büyük veri, akıllı teknolojiler ve siber güvenlik teknolojilerine ilişkin de çalışmalar yürütüyor.

Turkcell, İzmir ve Bursa’dan sonra Teknoloji Buluşmaları’nın üçüncüsünü Ankara’da gerçekleştirdi. Şirketlere, dijital çözümlerini anlatan firma, sektörlerin dijital dönüşümüne öncülük ediyor ve şirketlerin dijitalleşme sürecine katkı sağlıyor. Bu kapsamda gerçekleştirdiği Teknoloji Buluşmaları ile Turkcell, özel sektörün taleplerini yerinde dinliyor.

Turkcell, Teknoloji Buluşmaları ile Anadolu’daki şirketlerle bir araya gelerek, sektörlere özel uçtan uca çözüm önerilerini, siber güvenlik, veri merkezleri ve bulut uygulamalarını anlatıyor. Ankara’da faaliyet gösteren 300’den fazla şirket yöneticisinin katıldığı etkinlikte, başkentteki şirketlere hızla dijitalleşen dünyaya nasıl adapte olabilecekleri aktarıldı.   
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ankara Sanayi Odası Başkanı M. Nurettin Özdebir, teknolojide yaşanan hıza dikkat çekerek, bu hızın 2000 yılından sonra arttığına işaret etti. Teknolojinin artık hayatımızın önemli bir parçası olduğunun altını çizen Özdebir, teknolojinin sektörlerdeki iş yapış şeklini değiştirdiğini de anlattı. Turkcell’in de teknolojiyle ilgili birçok konuda ilkleri gerçekleştirdiğini ve ülkemizin önde gelen bir şirketi olduğunu kaydetti. Özdebir, ülkemizin teknolojik kapasitesinin artırılmasına yönelik katkılarından dolayı Turkcell’e teşekkür ederken, Ankara’nın da önemli bir marka olduğunun altını çizdi. Teknoloji start up’larının hızla büyüdüklerine işaret eden Özdebir, ülkemizin geleceğinin genç teknoloji girişimcilerinin, araştırmacıların omuzlarında yükseleceğini ifade etti. Teknolojideki gelişmelerin yenilikçiliği zorunlu kıldığını belirten Özdebir, yenilikçiliğin genç girişimçilerin ayakta kalmasını sağlayacak bir model olduğuna işaret etti.  

Toplantıya katılan Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ise bilişim teknolojilerinin hayatın her alanına nüfuz ettiğini anlatarak, artık dünya zenginlerinin bilişim vadilerinden çıktığını kaydetti. Bilişim teknolojilerinin verimlilik artışı sağladığına, dış pazarlarda rekabet gücünü ve ticaret hacmini artırdığına değinen Baran, düşünce üretiminin iktisadi kalkınmanın bir parçası olduğunu dile getirdi. Rekabetin acımasız olduğu bir dünyayla geleneksel yöntemlerle artık baş edilemeyeceğine dikkati çeken baran, bilgi ve iletişim teknolojilerinin başlı başına bir ticari ürün grubu olduğunu belirtti. Baran, Turkcell’in dünyanın ilk dijital operatörlerinden biri olduğunu ve Ar-Ge çalışmaları yaparak ürünlerini ticarileştirdiğini söyledi.

Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata da iş dünyasını yerli ve milli uygulamalarla tanıştırdıklarını; başkentteki şirketlerin dünya ile rekabette önde olabilmeleri için teknolojik dönüşümlerine rehberlik ettiklerini vurguladı. Şirketlerin önde gelen temsilcileriyle bir araya gelerek, taleplerini yerinde dinleme fırsatı yakaladıklarını söyleyen Özata, Turkcell bünyesinde bu sene kurulan Dijital İş Servisleri Şirketi ile her bir şirketin ihtiyacına özel sundukları; terzi işi çözümleri anlattıklarını kaydetti. Teknoloji Buluşmaları’nı Anadolu’nun diğer illerine de taşıyarak şirketlerle birebir buluşmaya devam edeceklerini belirten Özata, yine önümüzdeki günlerde kamu kurumları ile de bu tür etkinliklerde bir araya geleceklerinin altını çizdi.


Sheraton Ankara Otel’de 15 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilen Teknoloji Buluşmaları etkinliğinde, Turkcell Kurumsal Büyük Müşteriler Satış Direktörü Serdar Tarhan Turkcell ile Dijital Dönüşüm Yolculuğu’nu, Turkcell Dijital İş Servisleri Genel Müdürü Hakan Erkan Dijital Ekosisteme Turkcell Desteği’ni, Turkcell Kurumsal İş Çözüm Servisleri Direktörü Ömer Ferit Gazimihal Herkesin Kaygısı, Bizim İşimiz: Güvenlik konusunu, Turkcell Bulut ve IOT Servisleri Direktörü Süha Bayraktar Turkcell ile Veri Güvenliği ve Yeni Nesil Çözümler’i, Turkcell Stratejik İş Ortaklıkları ve İş Geliştirme Direktörü Kaan Turan da Sektörel Dijital Dönüşüm Çözümleri’ni anlattı.  

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

e-Ticaret Yönetmeliği’ne Danıştay Ayarı

Veri Depolamanın Geleceği

Sanal Dünyanın Bilgi Avcıları